Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: halverwege leidt Tänak stevig, Neuville in de achtervolging

WRC Wales: halverwege leidt Tänak stevig, Neuville in de achtervolging

Wales lijkt een kantelpunt te worden in het WK Rally van 2018. Halverwege de derde dag leidt de Est Tänak in zijn Toyota met 48 seconden bonus op regerend wereldkampioen Sébastien Ogier en zo lijken zijn kansen op een vierde opeenvolgende zege behoorlijk groot. Al moeten er nog negen proeven gereden worden uiteraard.

Tänak dus outstanding en Ogier die in zijn Ford om zijn laatste WK kansen vecht, terwijl de Toyota-rijder Jari-Matti Latvala en Esapekka Lappi druk blijven zetten op Ogier, dat is de situatie vooraan. Ook de verrassende Craig Breen is niet ver en zelfs Mads Ostberg is behoorlijk op dreef. De Noor is zesde, uiteraard ook in een Citroën. Hyundai is nergens, met een zevende, achtste en negende plek voor respectievelijk Paddon, Mikkelsen en Neuville, waarbij onze landgenoot ook nog eens een fout maakte in de elfde proef en zo een kleine 50 seconden verloor.

We pushen heel de tijd en dan kan je fouten maken”, was de commentaar van Neuville aan de finish van de 14de proef op zaterdag in Wales. “We hebben niet de juiste bandenkeuze gemaakt en dus was het moeilijk, maar we blijven vechten.” Ott Tänak was de coolness zelve aan de finish van die 14de proef: “De namiddag zal nog zeer moeilijk zijn en ik pas mijn aanpak niet aan, de concurrentie moet haar werk doen, ik het mijne…

Tänak was deze ochtend derde, tweede, eerste, derde en zevende in de respectieve proeven. Enkel in de laatste, droge, proef, verloor Tänak dus een beetje tijd op zijn concurrenten. Neuville zette daar een achtste, twaalfde, tiende, negende en vijfde tijd tegenover, misschien wel de minst goede halve dag van onze landgenoot dit seizoen. Hoe dan ook als we dit even vertalen naar het WK, zonder de Powerstage uiteraard, dan telt Tänak nu 189 punten, Neuville 179 en Ogier 169 en is Toyota stevig op weg naar de wereldtitel bij de constructeurs. We gaan er wel van uit dat Hyundai tenminste zo verstandig is om als het nodig zou zijn, Paddon en Mikkelsen zal vragen om Neuville te laten passeren.

Rovanperra leidt in WRC2, voor Tidemand en Greensmith.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender