Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: Tänak virtueel WK-leider, Neuville klampt aan

WRC Wales: Tänak virtueel WK-leider, Neuville klampt aan

De eerste halve dag van de rally van Wales werd een stevige kolf naar de hand van de Est Ott Tänak. De Toyota-rijder zette de drie echte klassementsproeven naar zijn hand, en verloor amper tijd in de dubbele korte proef op een desolate berg. Thierry Neuville startte zeer moeizaam, met een Hyundai die veel onderstuur had, maar beperkte uiteindelijk de schade nog redelijk. Sébastien Ogier kreeg tijdens de derde proef van de dag problemen met de versnellingsbak en is voorlopig de minst goed geplaatste WK-kanshebber.

Ott Tänak was gewoon ‘outstanding’ zoals onze Britse collega’s dat zo mooi verwoorden. De Est was gewoon de beste en gaat met een behoorlijke buffer naar de eerste service van de dag. “Al bij al een moeilijke dag, gladde omstandigheden en slechte zichtbaarheid in de eindfase”, was de commentaar van de man die nu virtueel het WK leidt.

Thierry Neuville gaat de middagpauze in met een achterstand van 21,8 seconden op Tänak. “De auto was in de eerste proeven erg nerveus en onderstuur, later werd het beter. Maar we kunnen de Toyota niet volgen, met wat foutjes als gevolg. We zijn nergens echt goed, maar we kunnen het probleem deze middag oplossen. De auto doet nu niet wat we willen, we gaan te breed en verliezen tijd en dat moet dus anders”, was de samenvatting van de voormiddag van onze landgenoot.

Ogier volgt op 27,9 seconden, maar de Fransman was duidelijk ongerust over de staat van zijn versnellingsbak. In de tussenstand leidt Tänak dus, voor Elfyn Evans (+ 8,9 ), Jari-Matti Latvala, (+ 15,4), Teemu Suninen (+ 21,5) en Thierry Neuville (+21,8). Deze namiddag volgt een identieke lus zonder de korte proeven echter op het einde.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender