Home > WRC > WRC: de droom van Citroën

WRC: de droom van Citroën

Citroën teambaas Pierre Budar heeft inderdaad een droom. Een team met twee van de grootste kampioenen aller tijden. Vorige week kondigden ze aan Sebastien Ogier binnengehaald te hebben. Maar er is ook nog die andere Sebastien… Een mogelijkheid, of fantasie?

Sebastien Loeb en Sebastien Ogier verenigen in het Citroën team, dat zou echt de kers op de taart zijn“, stelt Budar. Ogier is aan boord en nu bestaat dus de mogelijkheid dat Loeb met hem in hetzelfde team zal rijden. In 2018 kwam de negenvoudig wereldkampioen immers terug voor een paar gastoptredens bij Citroën. Maar de team samenstelling bij Citroën is nog niet definitief. En in 2019 is de samenwerking met Loeb enkel voorzien op onregelmatige basis, net zoals dit seizoen. Esapekki Lappi zou de tweede rijder worden, zeggen geruchten.

Alles op zijn tijd“, zei Budar. “We moeten eerst zoeken naar een tweede rijder, naast Ogier. Daarna zullen we zien. Als er ruimte is om een derde wagen in te zetten dan zullen we daar zeker voor gaan. Maar de prioriteit is om te zorgen dat er twee competitieve wagens aan de start staan.

De relatie tussen Ogier en Loeb was altijd al gespannen en zorgde er uiteindelijk voor dat Ogier indertijd zijn heil zocht bij VW, met de nodige wereldtitels tot gevolg! Beide toppers in hetzelfde team logeren, kan een droom worden… of een nachtmerrie.

(foto: wrc.com)

You may also like
WRC: Home Shakedown met Sébastien Loeb
Trophée Andros: Loeb doet mee in Super Besse
WRC Finland: Tänak voor Neuville in shakedown, Ogier bevestigt afscheid
WRC Argentinië: de toppers aan het woord