Home > #Hoofdnieuws > WRC Wales: wie stopt Ott Tanak?

WRC Wales: wie stopt Ott Tanak?

Het WK rally start donderdag aan zijn finale drieluik. Met de Rally van Wales staat de elfde proef van het seizoen op het menu, een seizoen dat tot dusver uiterst spannend is verlopen, met drie tenoren die voor de titel vechten.

Dé man van het ogenblik is de Est Ott Tanak, die na drie opeenvolgende zeges weer helemaal in de running voor de titel is en nog amper 13 punten minder telt dan de leider in het WK, onze landgenoot Thierry Neuville. De derde man in het gevecht is Sébastien Ogier, die recent zijn verhuis van Ford naar Citroën aankondigde en het valt nog af te wachten welke invloed dat nieuws op zijn motivatie zal hebben.

Neuville werd de voorbije seizoenen derde en tweede in Wales en is dan ook gemotiveerd: “Wales Rally GB is een zeer fijne wedstrijd, heel anders dan de andere proeven op onverhard op de kalender. De voorbije edities reden we vaak in de regen, maar nu is de wedstrijd een maand vroeger en dus zal het weer misschien milder zijn. Het wordt een verraderlijke wedstrijd, met vooral een onwaarschijnlijk zwaar tijdschema: opstaan om 3u30 en terug in het hotel om 23u00… Dat is echt een fysieke uitdaging. Ik werd hier derde en tweede de voorbije jaren, dus winnen zou nu wel van pas komen en zeker na de ontgoocheling van Turkije, die maakte dat het WK weer helemaal open is.

De WK Rally van Wales telt 23 proeven, met start in Tir Prince park op donderdagavond, voor een totale afstand tegen de chorno van 318,34 km. De finish ligt zondag langs de kust van Llandudno. Tot de klassieke proeven behoren Myherin, Sweet Lamb Hafren, Dyfi, Gartheiniog en Dyfnant.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender