Home > #Hoofdnieuws > BK Rallycross: Duivelsbergcircuit maakt zich op voor seizoensfinale

BK Rallycross: Duivelsbergcircuit maakt zich op voor seizoensfinale

Volgend weekend worden op het Duivelsbergcircuit (Maasmechelen) de laatste wedstrijden in het kader van het regionale en Belgische kampioenschap rallycross afgewerkt. In VAS (regionaal) is er nog één titel te verdelen, daarover leest u hier meer. In het BK zijn de titels uitgedeeld en noteren we Steve Otzer (Super1600), Martijn Vanhove (Supernationals -2000cc) en Luc Maris (Supernationals +2000cc) als kampioenen voor 2018.

Het gaat komende zondag dus enkel nog om de dagwinst en om de ereplaatsen in het kampioenschap. Er kan dus met open vizier gestreden worden, wat alvast garant staat voor spektakel.

In Super1600 zal eerste achtervolger Davy Van Den Branden zijn Citroën DS3 dit seizoen eindelijk eens voor de Saxo van Otzer over de finish willen brengen. Dennis Remans, de enige die Otzer een keer van de overwinning wist te houden, is er niet bij om de Ford Fiesta tijdig te kunnen voorbereiden op het volgend seizoen.

In Supernationals onder 2000cc is het uitkijken naar een BMW-duel tussen kampioen Vanhove en Kurt Lambers. Hier lijkt de top drie vast te liggen, want Lambers heeft als tweede een ruime voorsprong op Seat-rijder Bart Coninx, die op zijn beurt weer 17 eenheden meer telt dan de Nederlander Ron Snoeck. Snoeck zien we niet meer aan de start verschijnen met de Volvo C30, om dezelfde reden als Super1600-rijder Dennis Remans.

Bij gebrek aan Supercars of voldoende Supercars is de klasse Supernationals plus 2000cc reeds een tijdje de top-klasse in ons land. En daar zien we na kampioen Luc Maris met zijn Volvo nog een interessant duel om de titel van vice-kampioen, dat wordt een strijd tussen Steve Volders met de Ford Fiesta en Kristof Bex met de snelle Volvo S40.

Er wordt verder ook gestreden in de instapklasse RST, een klasse die dit seizoen aan een ware revival bezig is. Daarnaast komen de Ssangyongs van de SRX-cup voor de tweede maal naar het Duivelsbergcircuit. Het wordt een gevarieerd weekend dus.

Zaterdag, nadat de regionale rijders het seizoen hebben afgesloten, staat er een eerste training gepland voor het nationale geweld en zondag ronken de motoren vanaf 8u30.

(foto J Dingenen)

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
BK RX: Maasmechelen sluit het seizoen af
BK RX: Winst voor Maris, Wojtowicz, Belevskiy, Földesi, Vanpelt en Grauwels
BK RX: BK Rallycross was te gast in Valkenswaard