Home > Electric > Tesla opent laadstation in Brugge

Tesla opent laadstation in Brugge

Tesla opent vandaag een nieuwe Supercharger in Brugge, het elfde supercharger station. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met acht oplaadpunten en bevindt zich bij Hotel Best Western Brugge, Leikendreef 1, 8200 Brugge. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van Brussel naar de westkust en Calais.

Deze locatie is een van de meer dan 425 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een bereik van 417 tot 632 km (volgens NEDC). Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Naast Superchargers zijn er in in de Benelux al meer dan 195 Destination Charging locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook skiresorts en winkelcentra.

In België zijn er reeds Superchargers in gebruik in Aalst, Aartselaar, Antwerpen, Arlon, Heusden-Zolder, Kortrijk, Lokeren, Machelen, Nijvel en Verviers, altijd gesitueerd nabij strategische snelweglocaties. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.

(persbericht)

You may also like
Tesla voert upgrade van Superchargers door
Tesla opent grootste Superchargerstation van België in Edegem
7 dagen op de weg: de Tesla Model S P100D