Home > Circuit > Dries Vanthoor kent einde in mineur in ADAC GT Masters

Dries Vanthoor kent einde in mineur in ADAC GT Masters

In het finaleweekend van de ADAC GT Masters scoorden Dries Vanthoor en Florian Spengler aan het stuur van de Audi R8 LMS GT3 van het team EFP by TECE nog een verdienstelijke achtste plaats op zaterdag. Echter een incident bij de start van de finale race van het seizoen, op zondag, overschaduwde de eerder behaalde resultaten.

Dries Vanthoor kende remproblemen bij de start en raakte betrokken in een raceongeval in de eerste rechtste van het circuit van Hockenheim. Het incident had een invloed op het verloop van de titelstrijd, iets wat Dries Vanthoor op geen enkele manier wilde.

Dries Vanthoor: “Ik wil me eerst en vooral excuseren bij Maximilian Götz, zijn team HTP Motorsport en AMG-Mercedes. Ik vind de commentaren die ik lees en opvang wel erg jammer, want nooit en nergens was het mijn intentie om in te halen in de eerste bocht. Ik heb meteen bij de start een probleem met mijn rempedaal gehad en op het moment dat je dat gewaar wordt, is het eigenlijk al te laat. Ik heb nog geprobeerd erger te voorkomen door over de curbstones te gaan. Jammer genoeg, bracht dat geen soelaas. Ik ben niet de man die dit soort acties met opzet onderneemt en wil mij nogmaals bij alle betrokken partijen excuseren, daarbij ook Audi Sport en mijn team en teamgenoot. Sorry!

Eerder op zondag had Dries Vanthoor de EFP by TCE Audi R8 LMS nog knap op de tweede startplaats gekwalificeerd. Dries Vanthoor start volgende week in de finale van de Blancpain Series in Barcelona.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open