Home > #Hoofdnieuws > VAS RX: Rudy Loodts zeker van de titel in de klasse Promo

VAS RX: Rudy Loodts zeker van de titel in de klasse Promo

Vandaag werd in Arendonk op het Glosso-circuit de zevende en alweer voorlaatste manche in de regionale (VAS) rallycross verreden. Na Didier Dexters  (Klasse A) begin september was het dit keer de beurt aan Rudy Loodts om zich met zijn Opel Corsa te verzekeren van de titel in de Promo Klasse C. 

Dat gebeurde op een circuit dat door de overvloedige regenval in een heus modderbad was herschapen. Ook Arendonk bleef dus niet gespaard van de voorspelde regen en net bij het startsein van de eerste van drie reeksen gingen de hemelsluizen open. Pas bij aanvang van de finales moest het publiek zich even in de ogen wrijven want toen priemden enkele zonnestralen schuchter door het wolkendek. Dat was uiteraard onvoldoende om al het overtollige water en modder weg te toveren.

Klasse C Promo: Loodts verovert de titel
Het was Rudy Loodts die zich reeds na twee heats zekerheid verwierf over de titel. Loodts moest minstens zevende eindigen daarvoor en na een eerste en tweede tijd in de eerste twee reeksen was een plek in de finale dan al binnen voor de Corsa-rijder. Devlin Thijs, eveneens met een Corsa onderweg was dan wel de snelste in reeksen twee en drie, maar kon geen aanspraak maken op een mogelijke titel. Thijs wist in de finale wel Loodts nog te verschalken nadat die laatste het beste uit de startblokken kwam. De dagwinst was voor Devlin Thijs terwijl Loodts, dan al de nieuwe kampioen, nog tweede wist te eindigen. Peugeot-rijder Wim Van Tiggelen vervolledigde het podium.

Klasse A min 1600cc: Didier Dexters met zijn vijfde van het seizoen
Didier Dexters, reeds kampioen sinds Maasmechelen begin september, reed met zijn Toyota MR2 in Arendonk naar zijn vijfde zege en zette daarmee zijn pas veroverde titel nog extra in de verf. Davy Wijnants werd met zijn Seat Ibiza tweede en doet dus een mooie zaak in het gevecht om de titel van vice-kampioen. De Nederlander Rens Van Der Linde (Honda Civiv) werd derde en behoudt ook nog alle kansen op die dichtste ereplaats.

Klasse B plus 1600cc: Thomas Weltjens voor de dagwinst
In deze klasse is het nog wachten tot de laatste wedstrijd vooraleer de kampioen gekend is. In Arendonk was het Corsa-rijder Thomas Weltjens die met de zegebloemen aan de haal ging voor Stijn Severeyns met de Opel Acona en Jan Driesen met de BMW Compact. Het was nochtans de verrassend sterke Peter Luits die met zijn Opel Astra de pole veroverde na twee snelste tijden. Luits verraste vriend en vijand met het behalen van die pole in aartsmoeilijke omstandigheden. Voor Luits was het zijn eerste A-finale maar daar verslikte hij zich in de start waarna de Astra-rijder op achtervolgen was aangewezen. Verder dan een vijfde plek kwam hij niet meer, een relatief karige beloning na enkele uitstekende reeksen. Jonas Kemps verging het nog erger. De BMW-rijder moest forfait geven in de finale en moet winnen op het Duivelsbergcircuit begin oktober om nog kans te maken op de titel. Het is Andy Leysen die als leider naar Maasmechelen gaat begin oktober.

De seizoensfinale vindt plaats op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en dat op zaterdag zes oktober.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”