Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT: Winst voor Corvette, kampioenschap ligt wijd open

ADAC GT: Winst voor Corvette, kampioenschap ligt wijd open

De Callaway Corvette van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer heeft de eerste race van het finaleweekend in Hockenheim van de ADAC GT Masters gewonnen. De laatste race, morgen om 13u00, wordt bepalend voor het kampioenschap. Robert Renauer en Mathieu Jaminet leiden voorlopig met 117 punten.

De Corvette haalde het van de polesitters Robert Renauer en Mathieu Jaminet in de Herberth Porsche. Vooral voor het gevecht om de derde plaats was het nagelbijten, met Kelvin van der Linde (Montaplast Audi), Maximilian Götz (MANN-FILTER Mercedes) en Christopher Haase (BWT Audi) in de hoofdrol. De drie speelden in de laatste fase haasje over, maar het was Kelvin van der Linde die de bovenhand nam. Maxi Götz werd vierde en Christopher Haase eindigt uiteindelijk vijfde.

De eerste Belg is Dries Vanthoor, die samen met Florian Spengler zijn EFP Audi als achtste over de finish bracht. Frédéric Vervisch kwam niet aan rijden toe, nadat zijn teamgenoot Nikolaj Rogivue in de eerste bocht van de race de Aust Audi in de grindbak plantte. Adrien De Leener en Klaus Bachler werden twaalfde met de#18 KÜS Porsche.

Voor het kampioenschap betekent die uitslag het volgende: Keilwitz en Kirchhöfer hebben 10 punten achterstand op de leiders, net zoals Pommer en Götz. Sheldon en Kelvin van der Linde hebben met 111 punten een achterstand van 16 punten. Met nog 25 punten te verdienen morgen, kan het dus nog alle kanten uit. De kwalificatie voor de beslissende race start morgen om 9u00, de race om 13u00.

Foto © ADAC GT Masters

You may also like
In een notendop: ADAC GT – GT Open – GT Cup Open
In een notendop: DTM – ADAC GT – TCR Europe – GT2 European – GT Open & GT Cup Open
Supercar Challenge Hockenheim: Team RaceArt pakt zwaarbevochten podium in Hockenheim
In een notendop: ADAC GT – GT World