Home > Circuit > Dries Vanthoor vierde in Blancpain GT Series Sprint Cup

Dries Vanthoor vierde in Blancpain GT Series Sprint Cup

In het finaleweekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup heeft Dries Vanthoor in race 1 het podium gehaald. Zijn team WRT won het teamkampioenschap, dankzij de sterke prestaties van onder meer Dries Vanthoor en Will Stevens (#2 WRT Audi). Vanthoor zelf ging het weekend in op een gedeelde vijfde plaats in het kampioenschap, met zijn Britse teamgenoot in de #2 WRT Audi Will Stevens.

Met nog 35 punten te verdienen was de titel nog mogelijk voor Dries, die een achterstand van 22,5 punten had. Waar de teamtitel voor WRT een feit werd, was de individuele titel na de eerste race uitgesloten. De jongste van de broers Vanthoor werd tweede in race 1, maar diende op te geven in race 2. Uiteindelijk resulteert dat voor Vanthoor en zijn teamgenoot Will Stevens in de vierde plaats in het kampioenschap.

Sterke eerste race

Will Stevens begon als zesde aan de eerste race van het finaleweekend op de Nürburgring. Na de pitstops nam Dries Vanthoor het stuur van de Britse ex-F1-rijder over en kwam de #2 WRT Audi als derde over de meet, net achter de #63 GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart en de #1 WRT Audi van Christopher Mies en Alex Riberas. Na de podiumceremonie werd echter duidelijk dat de winnaar van race 1 gediskwalificeerd werd voor het laatste raceweekend van de Sprint Cup, en hun resultaat in race 1 werd bijgevolg geannuleerd. Dries Vanthoor en Will Stevens eindigden dus op plaats twee en schoven zo naar de derde plaats in het kampioenschap met 63,5 punten.

Pech zorgt voor opgave in race 2

In race 2 hadden Dries Vanthoor en Will Stevens minder geluk. Dries startte als derde aan race, maar kende al vroeg problemen. Zijn Audi kreeg een lekke band en moest noodgedwongen naar de pits. Na de rijderswissel belandde de wagen definitief in de pitbox. Voor het kampioenschap betekent dat een vierde plaats met 63,5 punten.

Dries Vanthoor: “Jammer genoeg geraakten we in de openingsfase van race 2 in een incident betrokken. Dat verpestte onze kansen in de race. Later werd dat nog bevestigd door een opgave, wat er ook voor zorgt dat we niet hoger geraken dan een vierde plaats in het kampioenschap. Ik onthoud vooral de goede momenten van dit Sprint Cupseizoen, met als hoogtepunt winst in Brands Hatch. Ik bedank ook nog graag mijn team WRT, de Belgian Audi Club en Audi Sport voor de schitterende ondersteuning heel het jaar lang.

Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
Ring 24: actie op zondag door de lens van Joachim Cieters