Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux: op naar Zolder

Porsche Cup Benelux: op naar Zolder

Dit weekend wordt in Zolder de voorlaatste race van de Porsche Cup Benelux verreden, een kampioenschap dat door een Turkse rijder wordt beheerst. Ayhancan Güven (Attempto Racing) kon van de meeting in Spa-Francorchamps gebruik maken om een vierde zege van het seizoen te behalen en heeft nu een comfortabele voorsprong van 25 punten op de dichtste achtervolgers.

Die dichtste achtervolger is de Limburger Xavier Maassen en hij wist dit jaar al drie keer te winnen en voelt zich best thuis in Zolder. Het doel van de regerende kampioen en van zijn team DVB RACING is de druk op Ayhancan Güven hoog te houden… Ook de Nederlander Max van Splunteren (GP Elite) kent de Limburgse piste goed. Als derde in de tussenstand weet hij dat zijn titelkansen beperkt zijn, maar na een eerdere zege in Zandvoort wil hij best opnieuw aanknopen met de overwinning. Ook voor Dylan Derdaele wordt het hoogste podiumtrapje het doel. De kampioen van 2016 is de lokale held in Zolder, zeker als viervoudig winnaar van de 24-uursrace in Limburg. Dit jaar veroverde hij echter nog maar drie podiumplaatsen en de Limburger aast op revanche.

Op vrijdag en zaterdag staan er twee vrije trainingen op het programma, waarna op zaterdag (13u05) de dubbele kwalificatiesessie volgt. De twee races worden op zondag afgewerkt, om 12u55 en 16u50.