Home > #Hoofdnieuws > IMSA: Vanthoor tweede in Laguna Seca

IMSA: Vanthoor tweede in Laguna Seca

Laurens Vanthoor heeft met zijn Porsche een uitstekende tweede plaats behaald in de GTLM-klasse van het WeatherTech SportsCar Championship in Laguna Seca. De algemene winst was voor de ESM Nissan van Pipo Derani en Johannes van Overbeek.

In Laguna Seca werd in het eerste half uur bijna niet geracet, want bij de start ging het al meteen grondig fout. De Ford van Dirk Müller knalde in de Cadillac DPi van Joao Barbosa en ook Nick Tandy kon met zijn Porsche de Portugees niet ontwijken.

Polesitter Jordan Taylor (Cadillac) kreeg al vroeg in de wedstrijd problemen en Acura nam vooraan de wedstrijd in handen. Mazda leek uiteindelijk onverwacht het laken naar zich toe te trekken, maar ook daar bleef de pech niet uit en zo ging de overwinning naar Extreme Speed Motorsport. Colin Braun en Jon Bennett finishten als tweede, gevolgd door de Penske Acura van Dane Cameron en Juan Pablo Montoya.

Alexander Sims en Connor De Phillippi schonken BMW de overwinning in GTLM, terwijl Earl Bamber en Laurens Vanthoor met hun Porsche als tweede over de meet kwamen. De Acura van Katherine Legge en Alvaro Parente won in GTD.

Foto © Twitter IMSA

You may also like
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
Daytona 24: Iron Lynx maakt bemanningen bekend, Sarah Bovy aan de start
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup