Home > #Hoofdnieuws > Titels uitgedeeld in BK Rallycross

Titels uitgedeeld in BK Rallycross

Op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen werd vandaag de zesde en voorlaatste wedstrijd van het Belgisch Kampioenschap rallycross afgewerkt. Met nog enkel de oktoberwedstrijd voor de boeg was het erop of eronder voor sommige kanshebbers maar de leiders in elke klasse lieten er geen twijfel over bestaan en snelden via een zege allen naar de titel. En zo mogen Steve Otzer (Super1600), Luc Maris (Supernationals plus 2000cc) en Martijn Vanhove (Supernationals min 2000cc) zich kampioen van België noemen in hun klasse. 

Super1600: Otzer bevestigt
Steve Otzer veroverde de titel reeds in augustus en reed met zijn Citroën Saxo naar zijn vijfde overwinning op zes wedstrijden en zette zo nog maar eens de puntjes op de i. Na hem kon Davy Van Den Branden, de kampioen van vorig jaar, profiteren van het uitvallen van Nick Vanalken (VW Polo) om met zijn Citroën DS3 de tweede plaats te veroveren. Door de niet-deelname van Dennis Remans, die derde stond in de stand, is de titel van vice-kampioen voor Van Den Branden. Peugeot-rijder Yves Teelen werd als derde afgevlagd.

Supernationals -2000cc: Lambers strandt in de halve finale, Vanhove kampioen
De klasse Supernationals onder 2000cc was het dichtsbevolkt vandaag en kende een spannend verloop waarbij Glenn Cools verrassend leidde na de fase van de reeksen. Cools mocht in zijn halve finale dan ook vanop pole starten maar daar eindigde het avontuur van de onfortuinlijke Astra-rijder toen de Opel-krachtbron de geest gaf.  In de andere halve finale mocht BMW-rijder Kurt Lambers vanop pole starten. Lambers, de enige overgebleven concurrent van Vanhove, leek op weg naar de finale maar verslikte zich in een duel met Filip Wojtowicz (Volvo C30). Het werd nog erger voor Lambers, want in diezelfde fase werd hij ook nog eens voorbij gesneld door Ron Snoeck (Volvo C30) en Mandy Kasse (Ford Fiesta). Daarmee greep Lambers nipt naast een top drie in zijn halve finale, de plaatsen die recht geven op een plek in de finale. Een finale waar Martijn Vanhove, van nabij gevolgd door Wojtowicz, naar de winst reed. Ron Snoeck vervolledigde het podium.

Supernationals +2000cc: Maris verzekert zich van de titel
In deze klasse moesten achtervolgers Steve Volders (Ford Fiesta) en Kristof Bex (Volvo S40) al rekenen op mistasten van Luc Maris (Volvo S40) om nog een waterkansje te behouden op een mogelijke titel. Maar Maris maakte zijn bedoelingen meteen duidelijk en zette twee beste reekstijden op de tabellen. Bex liet de andere snelste tijd achter zijn naam schrijven. In de finale stond het Volvo-duo Maris-Bex vooraan maar het was Maris die het snelst weg kwam en de concurrentie weinig kans gaf om hem te bedreigen. Na hem werden Kristof Bex en Bert Bosmans (Volvo C30) respectievelijk als tweede en derde afgevlagd en zo kregen we een volledig Volvo-podium te zien.

In de instapklasse RST-cup was de overwinning voor de Nederlander Jari Van Hoof.

Het publiek werd op deze mooie nazomerdag ook nog getrakteerd op een demo-rit van enkele mooie Audi Quattro’s waarbij vooral de Audi S1 waarmee Jochen Coox voor de gelegenheid reed in het oogsprong. Een mooi initiatief dat zeker een vervolg verdient. Of gaan er al ergens stemmen op voor een Retro Rallycross in navolging van de Fransen en de Britten?

Zondag 7 oktober wordt alweer de laatste BK-wedstrijd van  dit seizoen verreden, ook op het Duivelsbergcircuit.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit