Home > Rally > BRC > Gilles Pyck met tweede zege in Junior BRC

Gilles Pyck met tweede zege in Junior BRC

Zoals verwacht was de strijd tussen de jongeren in de ConXion Omloop van Vlaanderen ook erg spannend. Uiteindelijk beslisten lekke banden over winst en verlies, want zowel Grégoire Munster als Glen Snaet reden lek in Passendale, waardoor Gilles Pyck vanaf dat moment een mooie voorsprong kon verdedigen. De Peugeot-rijder uit Poperinge behaalde zijn tweede zege van het seizoen. 

Aanvankelijk nam Grégoire Munster de beste start bij de jongeren, ook al maakte de 19-jarige zoon van Bernard kennis met de proeven van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Het ritme dat hij dit jaar heeft opgedaan in de Duitse Adam Cup en recent nog in de Barum Rally, was daar niet vreemd aan. “Het parcours is wel gladder dan ik had verwacht. Sommige proeven, zoals de Zilverberg, zijn erg verraderlijk. Hoe dan ook, ik moet hier in de eerste plaats finishen, want de East Belgian Rally kan ik niet rijden. Vandaag zijn de bonuspunten en de snelste tijden iets minder belangrijk,” vertelde Munster net voor zijn lekke band in Passendale, waar hij 4’13” verloor. “Ik weet niet waar we lek zijn gereden, maar de band rechts vooraan was stuk en met nog 19 km te rijden hadden we geen keuze. Ik moest wisselen op de proef.

Munster zakte terug. Normaal had Glen Snaet het commando over moeten nemen, maar de jonge Peugeot-piloot uit Staden reed ook lek in Passendale. Het zou hem meer dan 6 minuten kosten, waardoor hij uiteindelijk op de 4de plaats eindigde. “Misschien moeten we toch eens trainen op een bandenwissel,” lachte Glen Snaet. “Voor het resultaat is dit jammer, maar ik ben wel heel tevreden over onze tijden. We reden drie keer een snelste tijd en ik was meteen in gevecht met Gilles Pyck en Niels Reynvoet. De progressie is duidelijk, want dit is nog maar mijn 10de rally ooit.

Gilles Pyck liet de kans niet liggen om definitief afstand te nemen. Deze keer bleef de piloot die in Ieper ook indruk maakte gespaard van pech. Het leverde hem de tweede zege in het Junior BRC op, goed voor 4 nieuwe Pirelli’s en het prachtige Rodania horloge. “Zaterdagnamiddag hadden we even een moeilijke ronde, toen de motor weer warm liep. Ik vreesde dat we hetzelfde probleem hadden als in Ieper, maar deze keer vonden we de oplossing: een dichting die niet meer goed was. Ik ben in elk geval blij met deze zege. We proberen ook de volgende twee manches van het Pirelli Junior BRC nog te rijden.”

Niels Reynvoet leek op weg naar een keurige tweede plaats, tot op de voorlaatste proef een aandrijfas brak. De Ford-piloot voelde in elk geval dat het vertrouwen weer terug is om vooraan mee te strijden. Valentin Vertommen, die dit seizoen gebruikt om zich voor te bereiden op het Junior-kampioenschap 2019, eindigde op een mooie 3de plaats, met als bonus zijn eerste snelste tijd in het Pirelli Junior BRC. Thibaud Mazuin stuurde zijn Skoda Fabia R2 naar de 5de plaats.

Stand na 7/9:1. Munster 72 punten; 2. Dilley 50; 3. Reynvoet 32; 4. Pyck 30; 5. Brüls 28; 6. Mazuin 24; 7. Vertommen 17; 8. Snaet 14; 9. Pacolet 6; 10. Muylle 4

(persbericht/foto: RallyandRaces.com, credit: Lorenz Deschuyttere)

You may also like
BRC Haspengouw: na correctie van de tijden is het Gilles Pyck die wint bij de Juniors.
BRC Haspengouw: een overzicht van de klassen
BRC Junior: interessante leerschool op onverhard
BRC Junior: een nieuwe kans