Home > #Hoofdnieuws > Hamilton houdt Raikkonen van zege in Monza

Hamilton houdt Raikkonen van zege in Monza

Lewis Hamilton (Mercedes)  heeft vermeden dat Kimi Raikkonen (Ferrari) voor het eerst in vijf jaar nog eens een Formule 1-race kon winnen. De Brit zegevierde in het hol van de leeuw en breidt zijn voorsprong in de WK-tussenstand uit.

Bij het aansnijden van de tweede chicane kwamen Hamilton en Sebastian Vettel (Ferrari) met elkaar in aanraking. Die laatste viel terug tot de laatste positie, maar vocht nog terug tot een uiteindelijke vierde plek.

De weg lag zo open voor Raikkonen, maar na de pitstops kon Valtteri Bottas (Mercedes) zijn landgenoot lang genoeg ophouden, waardoor Hamilton in de aanval kon gaan en de leiding wist over te nemen. De WK-leider reed naar de overwinning, gevolgd door Raikkonen, Bottas en Vettel, terwijl Max Verstappen (Red Bull) na contact met Bottas en een tijdstraf niet verder kwam dan de vijfde plek.

In de WK-tussenstand bedraagt de voorsprong van Hamilton op Vettel nu exact dertig punten. Mercedes heeft een voorsprong van 25 punten op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Stoffel Vandoorne (McLaren) zag in tegenstelling tot zijn teamgenoot Fernando Alonso de finish en kwam als dertiende over de streep.

Foto © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?