Home > #Hoofdnieuws > Kristoffersson en De Ridder leiden in Lohéac

Kristoffersson en De Ridder leiden in Lohéac

In het Franse plaatsje Lohéac werden vandaag de eerste kwalificatiereeksen afgewerkt in het kader van de achtste manche van het WK Rallycross. Daarnaast wordt er ook strijd geleverd in RX2, de Europese Supercars en Super1600.

In het WK is het de Zweed Johan Kristoffersson die leidt na twee van de vier te rijden reeksen. In de eerste klokte Kristoffersson met zijn VW Polo de beste tijd en na een mistasten in de start van de volgende reeks werd hij daar “slechts” tweede. In heat twee was het zijn landgenoot Mattias Ekström die de snelste was met de Audi S1. In de voorlopige tussenstand zien we na Kristoffersson en Ekström de Noren Andreas Bakkerud (Audi) en Petter Solberg (VW).  Na dat kwartet is er het Peugeot-duo Timmy Hansen (vijfde) en Sébastien Loeb (zesde).

De klasse RX2 wordt gedomineerd door onze landgenoot Guillaume De Ridder. Daar werden reeds drie heats afgewerkt en telkens toonde De Ridder zich de snelste, wat uiteraard resulteert in een voorlopige eerste plek. Zijn Zweedse teamgenoot bij OMSE, Oliver Eriksson, prijkt op de tweede plaats.

In het Europese gebeuren voor Supercars is het Krisztian Szabo (Audi S1) die na twee heats leidt voor de Fransman Cyril Raymond (Peugeot 208). Onze landgenoot Michael De Keersmaecker, bezig aan zijn laatste rallycrosswedstrijd, komt voorlopig niet verder dan een 26ste plaats op 29 deelnemers.

Bij de Super1600-rijders is het de Let Rokas Baciuska (Audi S1) die de leiding in handen heeft na drie heats.

Zondag begint de actie reeds om 8 uur met een warm-up waarna de overige reeksen worden verreden alvorens naar de finales over te gaan.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium