Home > #Hoofdnieuws > Tom Kristensen in RACB jury!

Tom Kristensen in RACB jury!

Tom Kristensen, de man die negen keer de 24 Uur van Le Mans op zijn naam wist te schrijven, wordt tijdens de finale van het TCR Stuurwiel 2019 een van de juryleden. Die finale wordt gehouden in de infrastructuur van Audi Motorsport Competence in het Duitse Neuburg. De laureaat van het Stuurwiel wordt opgenomen in het RACB National Team en zal in 2019 het volledige TCR Benelux-kampioenschap aan het stuur van een Audi RS 3 LMS afwerken.

Uitstekend nieuws: enkele uren voor de simulator in de stekker wordt gestoken – de eerste kandidaten worden volgende maandag op de kantoren van de RACB verwacht – kan worden aangekondigd dat Tom Kristensen, icoon van de mondiale autosport, samen Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis deel zal uitmaken van jury tijdens de finale van het TCR Stuurwiel 2019 in de infrastructuur van Audi Motorsport Competence in het Duitse Neuburg.
Het is een hele eer voor het RACB National Team, maar ook een ontzettend mooi teken van vertrouwen van onze partner Audi Sport, om bij deze gelegenheid te kunnen rekenen op de aanwezigheid en ervaring van Tom Kristensen”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RNT. “Voor de jonge finalisten wordt het een extra buitenkans om zich te kunnen bewijzen voor één van de legendarische rijders uit de autosport, een man die via zijn negen overwinningen zijn stempel op de 24 Uur van Le Mans wist te drukken. Tom Kristensen is bovendien ook ambassadeur van Audi Sport.

Ik kijk er nu al naar uit om mijn ervaring met de volgende generatie rijders te kunnen delen”, bevestigt Tom Kristensen. “Alle bij dit project betrokken partijen wisten een heel aantrekkelijk programma samen te stellen. Zo krijgt iedereen de kans toe te treden tot de wereld van de autosport, zonder enige voorafgaande ervaring of budget. Had ik aan het begin van mijn carrière over zo een uitzonderlijke kans kunnen beschikken, is was een heel gelukkige kerel geweest.

Herinneren we er nog even aan dat het nog steeds mogelijk is zich in te schrijven voor het TCR Stuurwiel 2019. De kandidaten moeten over de Belgische nationaliteit beschikken en geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 1 januari 2003. Enige ervaring in de autosport is niet nodig. De inschrijvingsprijs is democratisch te noemen: 10 euro. Die kan indien gewenst verdrievoudigd worden, want drie is het maximum aantal kwalificatiepogingen op de simulator. Deze eerste fase wordt over 12 data in september afgewerkt.

De laureaat van de finale wordt opgenomen in het RACB National Team en krijgt de garantie het hele TCR Benelux-kampioenschap 2019 af te werken, aan het stuur van een Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou Racing.

Voor alle info en inschrijvingen: www.facebook.com/RACBNationalTeam of www.racbnationalteam.be

(persbericht)

You may also like
DTM Nürburgring: van der Linde gaat door op zijn elan
Formule E: Daniel Abt geschorst door Audi
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
TCR Benelux: Gilles Magnus: “Op ons elan doorgaan”