Home > Rally > BRC > Autosportwereld sprak met Gregoire Munster

Autosportwereld sprak met Gregoire Munster

Gregoire Munster is goed op weg naar de eindzege in het Junior BRC. Dichtste concurrent Jean Dilley laat de ConXion Omloop van Vlaanderen links liggen, waardoor de zoon van Bernard nog wat kan uitlopen dit weekend. Ook internationaal laat Munster van zich spreken, hij eindigde onlangs nog tweede in de Opel Adam Cup in Duitsland.

Tijdens de Adac Rallye in Duitsland leek hij goed op weg om de eindoverwinning binnen te halen na winst in de eerste manche. Op dag twee ging het echter mis, Munster moest opgeven en zakte zo terug weg naar de tweede plaats in het eindklassement.

Het niveau ligt in Duitsland wel hoger volgens Munster, het komt er meer op de stuurmanskunsten aan. “Er mag bijna niets aan de wagen aangepast worden, het lijkt op een R1 klasse met een sequentiële versnellingsbak. In Duitsland heb je ook een young drivers programma, waardoor we daar met 22 aan de start staan, hier in Roeselare bijvoorbeeld zijn we maar met zes, allemaal met een verschillende wagen.”

Dat is niet het enige verschil volgens Munster, ook financieel is het voor hem een voordeel om deel te nemen aan buitenlandse wedstrijden. “Met het prijzengeld in Duitsland kan ik bijna 70% van mijn seizoen daar bekostigen, dat is zeer belangrijk voor een jonge piloot als ik.”

Toch laat Munster het Junior BRC niet links liggen, de eindoverwinning is voor hem een must. “Het ziet er goed uit maar het is nog lang niet beslist. Door het puntensysteem kan het snel veranderen in onze klasse. Daarnaast neem ik ook niet deel aan de East Belgian Rally, het wordt dus zaak om in de resterende wedstrijden geen punten te laten liggen, te beginnen met hier in Roeselare.”

 

(foto: Willy Bouchez)

You may also like
BRC Haspengouw: na correctie van de tijden is het Gilles Pyck die wint bij de Juniors.
BRC Haspengouw: een overzicht van de klassen
BRC Junior: interessante leerschool op onverhard
BRC Junior: een nieuwe kans