Home > #Hoofdnieuws > RallyX Nordic: De Ridder nog geen kampioen

RallyX Nordic: De Ridder nog geen kampioen

In het Finse Kouvola werd vandaag de vijfde en voorlaatste manche van RallyX Nordic, het Scandinavisch rallycrosskampioenschap, afgewerkt. En daar had onze landgenoot Guillaume De Ridder kans om zich vandaag te verzekeren van de titel in de categorie Supercar Lites (RX2 in het WK).

Maar dat liep niet geheel volgens plan. Tot en met de halve finales was er nochtans geen vuiltje aan de lucht. De Ridder stond tweede na de kwalificatiereeksen en won daarna ook nog eens zijn halve finale. Maar in de finale liep het mis, De Ridder was slachtoffer van schermutselingen in de eerste bocht en weg was de hoop op een mogelijke overwinning. Het was dan nog zijn concurrent, de Noor Ben-Philip Gundersen, die naar de overwinning reed. De Ridder telt nu nog 17 punten voorsprong op Gundersen met nog één wedstrijd te gaan, met name de wedstrijd in het Zweedse Tierp.

Ook in de koninginneklasse Supercars ligt de strijd nog helemaal open en zal de ontmoeting in het weekend van 6 en 7 oktober in de Tierp Arena uitmaken wie kampioen wordt. Ditmaal won de Zweed Oliver Eriksson, De Ridders teamgenoot in het WK voor RX2, voor de Noor Oliver Solberg. Petter Solbergs zoon heeft met 122 punten nu zes punten meer dan Eriksson en de Noor Thomas Bryntesson is de derde kanshebber.

(bron RallyX Nordic, foto RallyX Nordic/Gundersen op weg naar winst)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium