Home > #Hoofdnieuws > IGTC: Mercedes domineert Suzuka

IGTC: Mercedes domineert Suzuka

Mercedes-AMG is de grote winnaar geworden van de derde race van de Intercontinental GT Challenge, de de Suzuka 10 Hours. GruppeM Racing won dominant met Raffaele Marciello, Maro Engel en Tristan Vautier, waarbij Marciello en Vautier meteen de nieuwe leiders in het kampioenschap worden, net als Mercedes-AMG bij de merken. De beste Belgen in Suzuka waren Dries Vanthoor en Fred Vervisch (WRT Audi), op de vierde stek. Zij behouden zo een kans op de titel, met nog één manche te gaan, de wedstrijd in California.

Ook de tweede plaats was in Japan voor Mercedes, met de GT3 van Strakka Racing (Lewis Williamson, Alvaro Parente en Maxi Goetz, voor de snelste wagen van Audi Sport. Het was Team Absolute Racing R8 LMS GT3 dat met Markus Winkelhock, Christopher Haase en Kelvin van der Linde mee het podium op mocht. WRT werd dus vierde. Zij reden wel de snelste wedstrijdronde in Suzuka en de beide Audi strandden finaal op amper een seconde van de Mercedes die de tweede plaats behaalde.

De andere Belgen vinden we iets verderop, met een zesde stek voor de Bentley Continental van onder meer Maxime Soulet, een achtste plaats voor de Audi van Alessio Picariello en een elfde plaats voor Laurens Vanthoor (Porsche).

You may also like
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
IGTC Indianapolis: Walkenhorst BMW pakt de pole
In een notendop: Intercontinental GT en GT World
In een notendop: Intercontinental GT, TCR Europe en GT World Asia