Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Vettel wint oersaaie race, Vandoorne laatste

F1 Spa: Vettel wint oersaaie race, Vandoorne laatste

Dit moet zowat het dieptepunt in onze autosportzomer geweest zijn, de Belgische GP F1. Na een chaotische start, waarin we meerdere wagens verloren, volgde een processie waaraan Echternach een puntje kan zuigen. Uiteindelijk won Sebastian Vettel in zijn Ferrari makkelijk voor Lewis Hamilton (Mercedes) en thuisrijder Max Verstappen (Red Bull). Vettel wipt met zijn 52ste GP-zege over Alain Prost en heeft zo enkel nog Michael Schumacher (91) en WK-leider Lewis Hamilton voor zich (67) op de eeuwige winnaarslijst. Hamilton blijft WK-leider voor Vettel, met een verschil van 17 punten.

Nico Hulkenberg zorgde voor ophef bij de start… De Duitser verremde zich en knalde hard in de McLaren van Fernando Alonso, die op zijn beurt over en uiteindelijk op de Sauber van Charles Leclerc vloog. Ondertussen reed Daniel Ricciardo op Kimi Räikkönen in en ook voor hen was het uiteindelijk over en uit.

Vooraan reed Verstappen snel naar de derde plek… en toen veranderde er amper nog iets. Valtteri Bottas rukte nog op van achteren naar de vierde plek, voor de beide Force India van Sergio Perez en Esteban Ocon en dan hebben we alles verteld.

En Stoffel Vandoorne? Die werd kansloos laatste op een handvol seconden van Brendon Hartley en een halve minuut van Lance Stroll… Veel meer kan daar niet over geschreven worden.
Volgende week is er de Italiaanse tempel van de snelheid, Monza, waar Ferrari nog meer druk op Mercedes kan zetten.

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?