Home > Rally > Divers > De Mevius bemoedigend vijfde in Lozére

De Mevius bemoedigend vijfde in Lozére

Vooraleer het tweede deel van hun programma in de kleuren van het RACB National Team aan te snijden werkten Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zondag een manche van het Franse kampioenschap onverhard af. Met een voor hen nieuwe Citroën C3 R5 finishten ze in de buurt van Mende op een mooie vijfde plaats.

Het is in het lastige Franse kampioenschap onverhard dat Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe hun samenwerking verder hebben uitgediept. Na afloop van de Rallye de Lozère maakte de rijder een positieve conclusie.

“Deze verplaatsing naar Mende bleek heel vruchtbaar”, stelde onze landgenoot. “Het was ondertussen als meer dan een jaar geleden dat ik op onverhard had gerden. Toen was dat aan het stuur van een minder krachtige R2. Voor Martijn was het een echte vuurdoop. Nooit eerder had hij te maken met dit heel bijzondere systeem, dat er uit bestaat dat we één keer mogen verkennen, vooraleer we ’s namiddags de wedstrijd afwerken. Voor een corijder is dat niet makkelijk, maar hij trok zich meer dan behoorlijk uit de slag. Tijdens deze wedstrijd hebben we onze nieuwe samenwerking nog verder kunnen ontwikkelen. We moeten nog enkele details regelen, maar we zitten zeker op de goede weg.”

Ook op sportief vlak was het duo tevreden. “De hele rally lang wisten we vooruitgang te boeken”, analyseerde Guillaume. “In het begin van de wedstrijd gaven we anderhalve seconde toe op de beste R5. Aan het eind van de rally was dat herleid tot één seconde. Het was ook niet onze bedoeling om veel risico’s te nemen, om zeker van deze gelegenheid gebruik te kunnen maken om onze gezamenlijke ervaring uit te breiden. Alles verliep perfect, met uitzondering van een stukke aandrijfas en een lekke band in de laatste chronorit, waardoor we terugvielen naar de vijfde plaats.”

(persbericht)

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”
RNT: meer dan ooit met een internationale uitstraling