Home > #Hoofdnieuws > RallyX Nordic: De Ridder op zoek naar de titel

RallyX Nordic: De Ridder op zoek naar de titel

Dit weekend is onze landgenoot Guillaume De Ridder aan het werk te zien in het Finse Kouvola, voor de vijfde en voorlaatste manche van RallyX Nordic, het Scandinavische rallycrosskampioenschap. Daar heeft De Ridder in de klasse Supercar Lites (= RX2 in het WK) een voorsprong van 25 punten op de Noor Ben-Philip Gundersen.

Als De Ridder erin slaagt in Kouvola minstens vijf punten meer te scoren dan Gundersen is de titel een feit met nog één manche voor de boeg na de wedstrijd in Finland. Een prestatie die misschien wel een boost kan geven om een week later in het Franse Lohéac in het kader van het WK Rallycross opnieuw optimaal te scoren.

Nordic RX wint nog steeds aan populariteit, dat bewijst ook het aantal van 33 Supercars op de deelnemerslijst van Kouvola. In die klasse tellen de Noren Thomas Bryntesson (Ford Fiesta) en Oliver Solveg (Citroën DS3) voor aanvang van deze wedstrijd elk 96 punten. Dat zijn er 10 meer dan de derde, de Zweed Oliver Eriksson, die ook nog niet uitgeteld voor de titel in de koninginneklasse van rallycross.

(bron RallyX Nordic, foto RallyX Nordic)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium