Home > Rally > ERC > Barum: Gryazin start als eerste voor de grote kleppers

Barum: Gryazin start als eerste voor de grote kleppers

Nikolai Gryazin, ERC Junior Under 28 rijder op zijn Skoda Fabia R5, won de kwalificatieproef in de Barum Rally in Tsjechië, een proef meetellende voor het Europese Rallykampioenschap.

Gryazin was sneller dan de zesvoudige winnaar van de Barum Czech Rally Zlín, lokale held en Skoda protégé Jan Kopecký. Gryazin koos ervoor om morgen als eerste over de proeven te gaan in de buurt van Zlin, hij zal worden gevolgd door Kopecký. Omdat de leider in de Junior Under 28, Fabian Kreim, te laat kwam opdagen bij de selectieprocedure kreeg die de 15de plaats toegewezen waardoor kampioenschapsleider Alexey Lukyanuk met zijn Fiesta R5 als derde de baan op mag. Er wordt regen voorspeld en dus zou een goede uitgangspositie wel eens cruciaal kunnen blijken.

Nog even vermelden dat de vierde man op de weg in Tsjechië Hyundai WK rijder Dani Sordo wordt, met een i20 in R5-specificatie.
Onze landgenoot Bjorn Degandt zal opnieuw naigeren naar Albert Von Thurn und Taxis. Zij haalden een 19de kwalificatietijd in hun Fabia R5.

De Barum Rally gaat over 8 proeven op zaterdag en nog eens over 6 proeven op zondag, voor we de winnaar zullen kennen.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan