Home > #Hoofdnieuws > ADAC Opel Cup: Munster wint en verliest

ADAC Opel Cup: Munster wint en verliest

Afgelopen weekend is in Duitsland de negende WK-manche rally van het seizoen verreden. Vooraan ging de zege naar de Est Ott Tänak, voor onze landgenoot Thierry Neuville. In het spoor van de Belgische rallyvedette zijn er echter ook meerdere jongeren die dromen van een soortgelijke carrière. Eén van het is Gregoire Munster, die zijn studies in Mechelen afwisselt met een deelname aan diverse rallykampioenschappen, met de hoop om ooit met de toppers van het WK te wediijveren.

Het parkoers van de Duitse WK-rally was voor de jonge talenten in de Opel Adam Cup in twee wedstrijden verdeeld, met donderdag en vrijdag één wedstrijd en zaterdag en zondag een tweede klassement over het geheel van de wedstrijd die de WK-deelnemers reden. Op donderdag en vrijdag reed Gregoire Munster, tussen de wijngaarden van de Moesel, een schitterende wedstrijd, met een zege als resultaat.

“Het eerste deel van de WK-rally lachtte ons toe“, vertelde Munster, die zijn tweede zege van het seizoen liet optekenen. “We hadden een prachtig parkoers in de wijnstreek rond Trier en dat lag me duidelijk, want ik haalde het voor mijn concurrenten in het kampioenschap.”

De grote concurrent van Munster voor de titel, Elias Lundberg, won echter de wedstrijd verreden op zaterdag en zondag, uiteraard opnieuw in het zog van de WK-vedetten. Lundberg had met een vierde plek in de eerste helft van de rally, Munster gevoelig dichter zien komen, maar op zaterdag en zondag was hij dus aan het feest. Bovendien diende Munster in de ADAC Opel Rallye Cup op te geven na een crash.

Ja, op de proeven van zaterdag, verreden op een mimitair domein, ging het fout en zijn we gecrasht“, vertelt Munster. “Het is uiteraard jammer, want op die manier blijven we dan wel tweede in het kampioenschap, maar de voorsprong van Lundberg op ons in de ADAC Opel Rallye Cup wordt tot 67 vergroot.

Eind september en eind oktober volgen nog twee manches van de ADAC Opel Rallye Cup en Munster is ook nog te zien in het BK Rally waar hij strijdt om de zege in de Junior-klasse.