Home > #Hoofdnieuws > Op roadtrip met de Mazda MX-5

Op roadtrip met de Mazda MX-5

Afgelopen week heeft Autosportwereld.be de kans gekregen om met de nieuwe Mazda MX-5 160 Edition op roadtrip te gaan. De trip bracht ons langs steden, autostrades, stranden en de hoogste bergtoppen van Europa.
Tijdens onze roadtrip heeft Huawei Belgium ons voorzien van hun nieuwste toestellen, de Huawei P20 en de P20 Pro. De foto’s met het Huawei watermerk in dit artikel zijn met deze toestellen genomen.

Mazda MX-5 – Circuit de Reims

Na 30 jaar is de Mazda MX5 nog steeds de meest verkochte roadster ter wereld. Sinds 1989 zijn er meer dan 1.000.000 MX-5’en van de band gerold in Hiroshima (Japan). Ook in België doet de MX5 het zeer goed. Exclusief voor ons land bracht Mazda een speciale versie van hun bestverkopende model op de markt, de Mazda MX-5 160 Edition.

Mazda MX-5 160 Edition

De 160 Edition is de meest sportieve MX-5 ooit. Van deze beperkte reeks worden maar 160 stuks gemaakt. Hij onderscheidt zich van de gewone versie door de sportief afgeveerde Bilstein ophanging, sperdifferentieel, leder/alcantara Recaro Sportzetels en alcantara accenten in het interieur. Bij de aankoop krijg je ook een dag op het circuit van Zolder cadeau om je nieuwste speeltje eens goed in te rijden.

Mazda MX-5 – Circuit de Reims

Aan de tweeliter viercilinder onder de motorkap is niets veranderd. Deze produceert nog steeds 160PK en 200NM koppel, wat zeker voldoende is voor een wagen van minder dan 1 ton. Dit vermogen wordt naar de achterwielen overgebracht door een schitterende zesbak die zeer kort en precies schakelt, perfect voor een sportwagen.

Mazda MX-5 – Rhône-Alpes

De wegligging van de MX-5 is zoals we gewoon zijn, fenomenaal. Het sperdifferentieel en de strakke Bilstein ophanging zijn perfect op elkaar afgestemd. Bij een droog wegdek gript de roadster als geen ander. Bij regenweer is hij er niet vies van om eens met de kont te zwieren, waarbij hij moeiteloos te controleren is.

Mazda MX-5 – Monte Carlo

Onze roadtrip vertrok in het regenachtige België, langs de Cote d’Azur doorheen Saint–Tropez, Cannes, Nice en Monaco. Van daar ging het richting de Alpen, naar het Franse skioord Bourg-Saint-Maurice. Doorheen de bergen van de Franse Alpen hadden we ons geen beter gezelschap kunnen voorstellen. Een roadster komt natuurlijk helemaal tot zijn recht met het dak open. Zelf toen de temperaturen daalden van 35°C naar 11°C bleef het dak er af.

Mazda MX-5 – Rhône-Alpes

Tijdens de trip heeft de MX-5 zich voorbeeldig gedragen. Met een gemiddeld verbruik van 7 liter per 100 kilometer onder wisselende omstandigheden is hij voor een sportwagen zeker niet dorstig. Je haalt makkelijk 500 kilometer uit het de tank van 50 liter. Een dure jongen is hij ook niet. Voor 32.490€ rijdt je weg met ons rijkelijk uitgeruste testmodel. Zoom Zoom!

Mazda MX-5 – Lac du Mont Cenis

Wij hebben ons alvast heerlijk geamuseerd tijdens onze roadtrip met de Mazda MX-5!

Mazda MX-5 – Lac du Mont Cenis

 

Onze dank gaat uit naar Mazda Belgium voor het ter beschikking stellen van de wagen en aan Huawei Belgium om ons te voorzien van hun nieuwste toestel, de Huawei P20.

You may also like
Getest: De Mazda MX – 5 30th Anniversary Edition
Industrie: Mazda brengt speciale edities uit
24 Hours of Zolder met de Huawei P20 Pro
Daytona 24 oogt mooier en mooier