Home > #Hoofdnieuws > WRC: “De valstrikken ontweken” – kroniek Nicolas Gilsoul

WRC: “De valstrikken ontweken” – kroniek Nicolas Gilsoul

“Ik wil deze kroniek graag beginnen met iets wat voor mij heel speciaal is. Dit weekend hadden we meer dan ooit het gevoel dat we een “thuisrally” reden. De proeven waren letterlijk overspoeld door zwart-geel-rood. Ik wil jullie graag allemaal bedanken om ons te komen steunen. Ik kan niet genoeg herhalen hoe kostbaar jullie steun voor ons is!

Maar laten we even terugkijken op de rally. Heel snel was er een trio dat zich kon afscheiden van de rest: de zeer impressionante Ott Tanak aan het stuur van zijn Toyota, Seb Ogier en wijzelf. Maar we realiseerden ons, proef na proef, dat het moeilijk zou zijn om het contact met hen te behouden. In tegendeel, Dani Sordo en Jari-Matti slaagden er zelfs in om ons voorbij te gaan op zaterdagochtend na een eerste doortocht op de mythische Panzerplatte.

In deze omstandigheden is het belangrijk om geconcentreerd te blijven, het hoofd koel te houden en snel te blijven gaan, zelfs al waren de tijden niet zo goed als we wilden. Maar ieder jaar herinnert de Rally van Duitsland er ons aan hoe deze één van de meest uitdagende is van alle proeven. Hier kan iedere fout, nog meer dan anders, fataal aflopen. En om op het podium te kunnen staan van Duitsland moet je allereerst … finishen! Zonder ons ritme te laten zakken, konden we alle valstrikken ontwijken en zo van de vijfde naar de tweede plaats opklimmen op deze zondagochtend.

Toen bleef er nog de Power Stage over om extra punten te scoren, maar door een klein foutje in de schaduw van de bomen (het enige van de rally!) verloren we enkele seconden. Resultaat: een vijfde tijd en een bonuspunt. Op het einde kunnen we dus onze voorsprong in het Wereldkampioenschap nog een beetje uitbouwen, een superpositief resultaat dus! Volgende rally is Turkije. Een nieuwkomer op de kalender waarvan ik niet kan wachten om hem te ontdekken!”

Tot zeer binnenkort,

Nicolas”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender