Home > #Hoofdnieuws > Video: Glenn Van Parijs ongedeerd na zware crash

Video: Glenn Van Parijs ongedeerd na zware crash

Glenn Van Parijs raakte zaterdag tijdens de eerste race voor de Porsche Carrera Cup Deutschland betrokken in een zwaar ongeval. Onze landgenoot belandde met zijn MRS Porsche bij het uitkomen van de laatste bocht op zijn dak maar bleef bij het incident gelukkig ongedeerd.

Van Parijs kwalificeerde zich als zevende en negende voor de twee races dit weekend, maar zag helaas het einde van de eerste reeks niet. Hij raakte betrokken in een aanrijding en ging verschillende keren over de kop. “Het team leverde fantastisch werk en moest nog laat mijn versnellingsbak wisselen”, vertelt Glenn op Facebook. “De start was verschrikkelijk, maar ik was goed aan het opklimmen in het klassement toen iemand voor me op het einde van een Safety Car-periode niet op het gas ging. Ik ben dankbaar dat ik over zo een veilige auto beschik en dat ik omringd werd door zeer goede baanposten en een sterk medisch team.”

Als Molitor Racing Systems de #15 tijdig klaar krijgt, vertrekt Van Parijs zondag als negende tijdens de tweede race. De overwinning in het eerste treffen was voor Thomas Preining, voor de Nederlander Jaap van Lagen en Dylan Pereira.

Foto © Facebook Glenn Van Parijs Racing Journal – Video © Youtube/’CrashRacing’

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede