Home > Circuit > In een notendop: EK F3 op Silverstone

In een notendop: EK F3 op Silverstone

Daniel Ticktum (Motopark) won de eerste race van het Silverstone weekend voor het FIA Formula 3 European Championship. Met de overwinning nam Ticktum ook weer de leiding van het kampioenschap. Hij bleef voor aan poleman Sacha Fenestraz (Carlin) en Enaam Ahmed (Hitech Bullfrog GP).

In het tweede treffen van deze zaterdag ging de zege naar Mick Schumacher (PREMA Theodore Racing) die vanop de tweede plaats goed wegkwam bij de start en zo naar de overwinning reed. Achter Schumacher eindigden Jüri Vips (Motopark) en Jonathan Aberdein (Motopark). Daniel Ticktum (Motopark) werd vierde en blijft aan de leiding van het kampioenschap.

Morgen zondag is er een derde race om dit weekend in het FIA Formula 3 European Championship te besluiten.

 

(foto: www.fiaf3europe.com)

You may also like
In een notendop: F3 en F2
In een notendop FIA F3-FIA F2- Asian F3R
Naar de F1 in vijf gemakkelijke stappen
F3 Macau: Ticktum overtuigend op pole