Home > VAS > Karel Vandoorne en Jürgen Moortelé met ambitie naar de Marathon klasse in Belgian Westhoek Classic

Karel Vandoorne en Jürgen Moortelé met ambitie naar de Marathon klasse in Belgian Westhoek Classic

Het aftellen is begonnen! Hoewel zon, zee & strand nog even mag wachten om plaats te maken voor roadbook, modderige wegen en benzinegeuren. Traditiegetrouw trekt Belgian Westhoek Classic die tweede seizoenshelft der regelmatigheidsrally’s op gang waarbij dit jaar net geen 100 voertuigen zich opstellen in het wagenpark op de Grote Markt van Ronse. Om het aftellen laten we in de komende weken telkens een ex-winnaar of winnaars aan het woord.

We beginnen met Karel Vandoorne en Jürgen Mortelé, de recente winnaar uit de Touring-categorie. Ook in deze categorie wordt er gereden op het scherpst van de snee en het is een ideale manier om kennis te maken met het evenement alvorens het op te nemen tegen de topfavorieten van de regelmatigheidsrally’s uit de Benelux en Groot-Brittannië. Dat geldt ook voor Karel Vandoorn en Jürgen Mortelé. Door hun overwinning in de categorie Touring, volgt nu de overstap naar de Marathon en we zijn uiteraard benieuwd naar hun ambities en prestaties.

“Belgian Westhoek Classic staat voor ons synoniem voor een sportieve en spannende wedstrijd en daarenboven helemaal tot in de puntjes voorbereid. Het is dan ook ons hoogtepunt om onszelf elk jaar te bewijzen op vlak van het rijden van regelmatigheidsproeven op niet-afgesloten wegen. Na de winst vorig jaar in de Touring categorie is onze ambitie om top 10 te eindigen in de Marathon categorie. Maar we blijven nuchter en starten zonder verwachting in een ‘anonieme’ Volvo 940 turbo, in Franse wedstrijden al wel eens ‘taxi’ genaamd. Wij kunnen vooral het verschil maken door zeer constant te rijden. Een beetje à la Loix en TNNG, altijd het strakke tempo aanhouden zonder al te veel druk op jezelf te leggen en ontspannen iedere etappe te kunnen aanvatten.”

“Ook al starten we in de Marathon categorie, we blijven onze tegenstanders van voorgaande jaren uit de Touringcategorie van dichtbij volgen. Mario Varrewaere verdient er wat ons betreft eindelijk eens de overwinning en ik ben ervan overtuigd dat zijn navigator Bjorn Clauw hiervoor kan zorgen. Daarnaast is ook de broer van Karel Vandoor actief in de Touring categorie en hoopt hij hem op het podium te zien na enkele tegenslagen met de Porsche 911 en de Citroën 2CV van Rik Dumortier. In de categorie Marathon zetten we ons geld in op de teams uit de top 2 van vorig jaar: Vanderspinnen-Dupan of Maes-Pyck.”

Karel Vandoorne en Jürgen Mortelé hebben de volgende gouden tip: “Kijk niet naar wat de concurrentie doet, rij je eigen wedstrijd. Believe you can do it and you’re halfway there!!”

You may also like
VAS: Geodynamics trackingsysteem waakt over Belgian Westhoek Classic
VAS: Trimard Classic met thuiszege
VAS: Moustache Classic naar tweedaagse
VAS: Trimard Classic naar tweede editie