Home > #Hoofdnieuws > Opel Cup: jonge landgenoten in het spoor van WRC

Opel Cup: jonge landgenoten in het spoor van WRC

De rallywegen in Duitsland vormen dit weekend ook het decor voor een dubbele afspraak van de ADAC Opel Adam Cup. In die Cup zien we na vier proeven maar liefst drie Belgen in de top 10. Grégoire Munster is voorlopig tweede en voert de Belgische delegatie aan. Opgepast, deze sterren van morgen rijden niet in de WRC-wedstrijd zelf.

Met startnummer #201 zijn er Romain Delhez en Gérôme Bollette, in de #207 vinden we Arthur Kerkhove en Rutger Govaerts en tot slot zien we in de #214 Grégoire Munster en Louis Louka, de beste geplaatste landgenoten in de merkencup. Delhez is overigens derde, Kerkhove sluit de top 10 af.

Echter deze landgenoten rijden niet in de WRC-rally zelf. “Wij rijden in het kader van de ADAC Opel Cup, als dubbele wedstrijd, maar op hetzelfde parcours als het WK“, legt Munster uit. “We rijden dus twee wedstrijden in één, wat de afspraak extra belangrijk maakt, want er zijn dus ook dubbele punten te verdienen. Daarnaast is het enorm leuk om zo dicht bij de grens in zo’n groot evenement te rijden, want er zullen heel wat Belgische toeschouwers zijn.”

De rallye Deutschland is dus een belangrijke afspraak voor onze jonge landgenoten.

 

You may also like
WRC Monte-Carlo: Munster en Louka goed voorbereid
Beeld van het weekend: en de laatste zege is voor Munster!
Rally: Munster nog een laatste maal in 2019
Rally: podium voor broers Munster