Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het wordt een zeer mooi autosportweekend, met uiteraard bovenaan op de affiche de WK rally van Duitsland. Van donderdag tot zondag is rally- en bij uitbreiding autosport minnend België in de ban van de avonturen van Thierry Neuville.

In Duitsland zien we ook Sébastien Bédoret en Jourdan Serderidis, naast de jongelingen Romain Delhez, Arthur Kerkhove en Grégoire Munster in de ADAC Opel Cup.

Op circuit is er vooral in Silverstone heel wat actie, met het FIA WEC, de eerste race na Le Mans, waar Fernando Alonso weer alle aandacht zal opeisen. De Spanjaard won de races in Spa en Le Mans en zal in Engeland geen genoegen nemen met minder, zeker nu een WK-titel extra waarde voor hem krijgt. Verder in de tempel van de autosport, zijn er ELMS en FIA F3. Andere circuitraces zijn er in Assen met de Gamma Race Day, waar onder meer TCR Europe en Supercar Challenge aan de slag zijn, terwijl elders in Nederland, op Zandvoort, de ADAC GT te zien is, samen met Duitse F4 en in beide series vinden we uiteraard heel wat Belgen. Dries Vanthoor, Fred Vervisch, Adrien De Leener en Charles Weerts houden er de Belgische eer hoog.

In de VS is er Indy (Pocono) en IMSA (Virgina Raceway), terwijl er in Japan op Sugo Super Gt is. In Europa is er tot slot VLN en in eigen land kan u in Arendonk naar de SRX-cup gaan kijken.