Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Porsche zet proto’s onder druk

Zolder 24: Porsche zet proto’s onder druk

Halfweg de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is het nog steeds de #2 Norma van DVB Racing die aan de leiding gaat, maar ondanks de behoorlijk grote voorsprong komt de leidende proto zwaar onder druk te staan van enkele jagende Porsche GT3 Cup.

Wereldtopper Christian Engelhart zit momenteel achter het stuur van de Independent Motorsport Porsche #8 en ligt in tweede positie op goed zeven ronden van de leidende Norma, die een paar minuten verloor in de pits.

Het is de nacht van de langer dan gepland pitstops, want ook de T2 Racing Ligier #68, op dat moment tweede in de wedstrijd, viel ver terug in het klassement. De Porsche #24 van PK Carsport stond ongeveer een kwartier stil, iets langer dan de #240 Norma Tornado van onder meer Anthony Kumpen.

De No Speed Limit Porsche #991 van Stef Vancampenhoudt en de Belgium Racing Porsche #99 van Lars Kern bezetten de posities drie en vier in het algemene klassement. Ivan Bellarosa is in de eerder vernoemde Wolf Tornado teruggevallen naar de vijfde positie.

Johan Vannerum leidt met de SRT Mercedes GT4 #30 in Belcar 3, terwijl Roland Eggimann in de BMW #211 van Hofor Racing de klasse 4 aanvoert. Gregory Eyckmans doet het goed in de nacht en zette de JJ Motorsport BMW #36 aan de leiding in de spannende klasse Belcar 5.

Foto’s © Jurgen Evers/Jens Mommens

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters