Home > Circuit > Zolder 24: De stand van zaken in Belcar 4 en 5

Zolder 24: De stand van zaken in Belcar 4 en 5

In Belcar 4 en 5 blijft het intussen spannend in de 24 Hours of Zolder. De verschillen blijven relatief klein tussen de podiumplaatsen, al krijgen we ondertussen wel een beter zicht op de onderlinge krachtverhoudingen.

Hofor Racing bezet niet langer de top twee in Belcar 4. De #211 stond meer dan een uur in de pits na een probleem met de versnellingsbak. Zo springt de Z3 van VDW naar twee, op slechts een drietal ronden van de #210 van Hofor, die al de hele tijd aan de leiding staat. Pascal Deckers van VDW is tevreden met de prestatie voorlopig.

“We rijden onze eigen koers, op zich is het voor ons ideaal omdat de Hofor geen punten krijgt voor het kampioenschap, voorlopig pakken we dus de volle pot.” De Z3 M rijdt voorlopig een perfecte koers en verloor amper tijd in de pits. “De kap van de wagen blijft dicht, voorlopig draait de motor als een Zwitsers uurwerk”, aldus Deckers. “Dat komt ook omdat we ons beproefde recept hanteren. We rijden aan een afgesproken tempo met respect voor de wagen, enkel deze nacht hebben we het tempo wat opgedreven.”

Achteraan het pak hebben Heli Racing en De Verdelgers de strijd moeten staken.

In Belcar 5 heeft AR Performance zich voorlopig lichtjes kunnen onderscheiden van de rest. Ze leiden nu met drie ronden voorsprong op JJ Motorsport, het team van Gregory Eyckmans en co. Zij zijn voorlopig tevreden met het resultaat, al waarschuwen ze wel dat er nog heel wat ronden voor de boeg staan.

Voor plaats drie is het een haasje-over tussen Convents Racing en QSR Racing School. Voorlopig is het terug QSR op drie, maar de voorsprong is beperkt. Alle wagens zitten nog in koers, al kende BMW Team van der Horst wel wat problemen met wagen 46.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de grid-walk door de lens van Joachim Cieters en Roel Ramaekers