Home > Circuit > Zolder 24: Kwalificaties Belcar 4&5

Zolder 24: Kwalificaties Belcar 4&5

In De Belcar 4 was het uitkijken wat de diesels konden doen. Hofor Racing kwam sterk uit de trainingen en wilde bevestigen. De Belcar 5 bestaat dit jaar dan weer volledig uit BMW 325i, het waren dus de stuurmanskunsten die daar het verschil moesten maken deze avond.

© Facebook Hofor Racing

In Belcar 4 domineerden de BMW M3 E46 van Hofor Racing. Christiaan Frankenhout was de snelste, zijn teamgenoot Michael Fischer vervolledigde het één tweetje. Frankenhout werd zelfs knap 13de in de einduitslag. De eerste dieselwagen, namelijk de BMW 120D van Wim Meulders van Heli racing kon  op de derde plaats beslag leggen.

G&R Motorsport kon zich als vierde kwalificeren, voor Pascal Deckers in zijn BMW Z3 M voor VDW Motorsport, die als vijfde eindigde. De tweede diesel vinden we terug op zes bij de Verdelgers. R&J Racing en JUSI Racing bezetten de laatste startrij in Belcar 4.

Hertsens top in Belcar 5

In Belcar 5 gaat AR Performance zaterdag als eerste van start. Olivier Hertsens klokte het snelst af zo zullen hij en zijn teamgenoten René De Coninck, Cedric Baeten en Nicolas Hermans de beste positie verkrijgen.

De tweede plaats zal worden ingenomen door JJ Motorsport. Gregory Eyckmans kwam een seconde te kort voor de eerste plaats. Samen met Guido en Tom Werckx en Toon Bosmans vullen zij de eerste startij in de Belcar 5. Op de derde plaats vinden we Convents Racing terug, Vincent Convents slaagde er als laatste van de Belcar 5 wagens in om onder de twee minuten te blijven en vervolledigt zo de top drie. Op vier vinden we de eerste Van Der Horst BMW terug met Johan Lambregs achter het stuur. De tweede Van Der Horst klokte af als zesde, met daartussen het QSR Racing School team als vijfde. De andere AR Racing BMW sluit dan weer de rij.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Zolder 24: actie op zondagvoormiddag door de lens van Roel Ramaekers en Joachim Cieters
Zolder 24: het vallen van de duisternis door de lens van onze fotografen
Zolder 24: de grid-walk door de lens van Joachim Cieters en Roel Ramaekers