Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Dejonghe en Norma op pole!

Zolder 24: Dejonghe en Norma op pole!

Sam Dejonghe heeft voor de tweede maal in drie seizoenen de polepositie van de 24 Uur van Zolder veroverd. Dejonghe was nipt sneller dan zijn merkgenoten bij Norma Fred Vervisch en Jeffrey Vanhooydonk.

In de Deldiche Norma start de jonge Antwerpenaar zaterdag dus op pole, voor de bolides van Aqua Protect en Scuderia Monza by DVB RACING. Ivan Bellarosa zette zijn Wolf op de vierde stek, voor de eerste van de Porsche 991 Cup, het exemplaar van DVB RACING, met Max van Splunteren achter het stuur.

Norma claimt dus de volledige top 3 in Zolder, toch enigszins een verrassing want hier en daar hadden ‘kenners’ al een walk-over van de Wolf voorspeld. T2 Racing volgt met de Wolf en de Ligier, terwijl Alon Day (Wolf) twee snelle ronden aflegde en zodoende zijn tijd zag geannuleerd worden.

Van Splunteren verrast

Niet de gedoodverfde favoriet Dries Vanthoor (Independent Motorsports), maar wel Max van Splunteren was de beste vertegenwoordiger van het Duitse GT-merk. Dylan Derdaele (Belgium Racing) werd derde en de top 3 van de Belcar 1 komt zo uit op de plaatsen 5, 6 en 7. Frank Beliën (PK Carsport) werd verdienstelijk vierde en negende algemeen, terwijl Marc Goossens de Chevrolet Camaro mooi naar een top 5 in Belcar 1 reed. De Porsche van No Speed Limits (Wauters-Wauters-Bouvy-Van Campenhout-Menten), viel stil in de inloopronde en legde geen volledige ronde af.

BoP werkt in GT4

De prestatie van de sessie was misschien wel de twaalfde plek algemeen van de SBM Mercedes-AMG met Ward Sluys achter het stuur. Uiteraard staat de Duitse GT daarmee op pole in Belcar 3 en GT4. Sluys gaat Bart Van Samang (BMW M4) en Stienes Longin (Porsche Cayman) vooraf. De #123 Saker kwam niet op de piste.

You may also like
Zolder 24: de warm-up door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts
Zolder 24 – 19H: race stillaan in definitieve plooi?
FE Marrakesh: in gesprek met “rookie” Sam Dejonghe
Belcar 2020: Russell Racing na moeilijk seizoen terug