Home > Circuit > In een notendop: De kwalificaties in Zolder – Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

In een notendop: De kwalificaties in Zolder – Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

Op Circuit Zolder staat ook de tweede manche van de Ford Fiesta Cup Belgium op het programma. De kwalificaties van de nieuwe merkencup stonden vandaag al op het programma.

© Ford Fiesta Cup Belgium

Met heel wat vertraging wegens een zwaar onweer dat Circuit Zolder teisterde, was het eerst Philippe Huart dan Martin Leburton die in de kwalificatie achtereenvolgens de snelste tijden neerzetten, maar tegen het einde aan van de sessie verbeterde  Stienes Longin zijn rondetijd, goed voor 2’07’’322. Vermits Berry van Elk (2’07’’726) en ook Marcel Dekker (2’07’’928) verstek geven voor de twee races, schoof Ayrton Redant (2’07’’764) op naar de 2de plaats voor Martin Leburton (2’07’’965).

Gezien men voor de startopstelling van Race 1 de volgorde van de Top 10 omdraait, start Yannick Redant in « pole position » voor Ruben Valckenaere, Kenny Herremans, Philippe Huart, Thibault Parmentier, Romain Degeer, Rik Geerts en Martin Leburton.

Voor de startorde van Race 2 gelden de snelste tijden van de kwalificatie en staan Stienes Longin-Ayrton Redant op de eerste startrij, voor Martin Leburton en Nederlander Nick Stox.

Afspraak zaterdag om 11u50 voor Sprint 1 en dan om 14u45 Sprint 2, telkens voor de duur van vijfentwintig minuten.

You may also like
FFSC BE: wie van de drie?
FFSC: Maxim De Witte debuteert tijdens Finale Races
FFSC Belgium: Geen makkelijke opdracht in Zandvoort voor Bert Longin en FordStore Feyaerts.
FFSC: FordStore Feyaerts wil scoren vanaf eerste meeting