Home > #Hoofdnieuws > Zolder 24: Steve Vanbellingen met ambitie!

Zolder 24: Steve Vanbellingen met ambitie!

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan 30 jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Komend weekend staat hij voor de zwaarste opdracht van het seizoen, want dat is de 24 Hours of Zolder toch wel. De race is niet alleen het jaarlijkse hoogtepunt van het Belcar Endurance Championschip, maar tevens een autosportfeest voor iedereen die in ons land van autosport houdt. Steve Vanbellingen doet het dit seizoen met een Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Comparex Racing by EMG Motorsport.

Na zijn knappe tweede overwinning in de Palanga 1006 K powered by Hankook komt Steve Vanbellingen het nu dus dichter bij huis doen. Over een afstand van 24 uur vindt zaterdag en zondag misschien wel de zwaarste uithoudingsrace van het seizoen plaats, want Circuit Zolder staat bekend als een omloop waar rusten onmogelijk is, niet voor de mens, noch voor de machine. De rechte lijnen zijn kort, de bochten ontelbaar en nooit kan er eens heel even op adem gekomen worden. Net daarvoor is deze 24-uursrace dus berucht en aantrekkelijk.

Steve Vanbellingen: “Eric van den Munckhof en Wiebe Wijtzes waren al bekend als rijders voor onze Porsche, maar nu kan ik aankondigen dat ook Niels Cox en Nemunas Dagilis (winnaar Palanga) zullen deelnemen aan het stuur van onze Porsche. Wij beschikken over een zeer goede wagen, na de wat moeilijke aanloopperiode reden we tijdens de laatste Belcar-race in Zolder goed mee. In Palanga wonnen we na een knappe wedstrijd, mede ook dankzij het schitterende werk van het team. Dat laat het beste verhopen voor de komende wedstrijd in Zolder. Hoe dan ook beschikken we over een homogeen team, op alle fronten en de Porsche is niet voor niets een berucht wapen tijdens de lange autosportwedstrijden. Ik denk dat we zeker een kans maken op een top 5, want de snellere prototypes zijn misschien toch wel iets minder betrouwbaar dan onze Duitse machines. Ook in geval van een kleine aanrijding is het voor hen minder makkelijk dan voor ons om bijvoorbeeld ernstige schade te vermijden. Maar we gaan ook van onze eigen sterkte uit, dat heeft de wedstrijd in Palanga ons geleerd.

De 24 Hours of Zolder starten donderdag met de vrije trainingen, de kwalificaties en de superpole, waarna ’s nachts nog vrije trainingen volgen om de teams toe te laten aan het rijden in de duisternis te wennen. Zaterdag om 16u30 gaat het autosportfeest dan echt van start. 24 uur later weten we dan wie de strijd heeft gewonnen en waar Steve Vanbellingen en co zijn geëindigd!

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede