Home > #Hoofdnieuws > Winst voor Thijs, Dexters en Leysen op de Duivelsberg

Winst voor Thijs, Dexters en Leysen op de Duivelsberg

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen staat dit weekend in het teken van de vijfde ronde van het regionale rallycrosskampioenschap en de vierde manche van het Belgische kampioenschap rallycross. Op zaterdag waren de regionale rijders (VAS) aan de beurt. Kreunend onder de hittegolf was het zaak om het hoofd koel te houden, voor zover dat kan, om zo in de diverse klassen zoveel mogelijk waardevolle punten mee huiswaarts te nemen.

Promo-klasse C: Thijs houdt Loodts van de overwinning
Rudy Loodts, die naar het Duivelsbergcircuit terugkwam met een vier op vier, leek met de Corsa opnieuw op weg naar winst maar Devlin Thijs, eveneens onderweg met een Corsa, nam Loodts hardhandig te grazen in een duel om de eerste plaats. Thijs stond zijn positie niet meer af en reed zo naar een eerste overwinning voor pole-sitter Loodts. Oorspronkelijk leken Loodts en Thijs te duelleren om plek twee, want het was Werner Nietvelt die als eerste over de streep kwam met zijn Honda Civic. Nietvelt vergat echter te jokeren en werd teruggezet naar plek zes in de finale. Thijs won dus uiteindelijk voor Loodts en Danny Kunnen (Toyota Corolla) vervolledigde het podium.

Klasse A, min 1600cc: Dexters loopt uit
In de klasse A, voorbehouden voor wagens onder 1600cc, doet kampioenschapsleider Didier Dexters een schitterende zaak met zijn Toyota MR. Dexters won voor de Honda-rijders Ben Lenaerts en Rens van der Linde en vergroot zijn voorsprong op de tweede in de stand, Davy Wynants, naar 92 eenheden.

Klasse B, plus 1600cc: Mooie overwinning voor Leysen
Voor BMW-rijder Andy Leysen kon de dag niet slechter beginnen met een opgave in de eerste heat. Maar Leysen stelde daarna orde op zaken en kon zich dankzij een derde en eerste reekstijd verzekeren van een plek op de eerste startrij in de A-finale. De pole was voor regerend kampioen Jonas Kemps. Maar in de start van de laatste A-finale van de dag was het Leysen die het beste weg kwam. Leysen kon Kemps afhouden en blijft zo uiteraard leider met nog drie wedstrijden voor de boeg. Steve Van Nunspeet kon met zijn Honda Civic vanop de laatste startrij naar de derde podiumplaats snellen.

Op zaterdag 8 september komen de VAS-rijders opnieuw naar Maasmechelen.

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”24116,24117,24118,24119,24120,24121,24122,24123,24124,24125,24126,24127,24128″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

VAS RX: De kampioenen zijn gekend
VAS RX: Putzeys, Desender en Driesen winnen op de Duivelsberg
VAS RX: Volop actie op Glosso-circuit
VAS RX: Andy Leysen kampioen in klasse B