Home > F1 > Niki Lauda ondergaat longtransplantatie

Niki Lauda ondergaat longtransplantatie

Niki Lauda onderging gisteren, donderdag, een longoperatie. De Oostenrijker, die een belangrijke pion in bij Mercedes F1, kreeg gezondheidsproblemen op verlof in Ibiza. De operatie verliep succesvol al liet de Oostenrijkse televisie weten dat zijn toestand “ernstig” was.

Lauda was al niet aanwezig op de afgelopen Grote Prijzen van Duitsland en Oostenrijk. De Oostenrijker liep ernstige schade op aan zijn longen toen hij in 1976 zwaar crashte op de Nurburgring en hij giftige rook inademde. Lauda zweefde toen enkele weken tussen leven en dood maar maakte na een revalidatie van zeven weken een comeback die aan het miraculeuze grensde.

De familie van Lauda gaf geen verdere details omtrent zijn toestand vrij, dus is het afwachten wanneer de voormalige wereldkampioen 1975 en 1977 opnieuw zijn opwachting zal maken in de paddock…

(foto: f1.com)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?