Home > Circuit > In een notendop: stoeltjes wisselen in WEC-GT-SF

In een notendop: stoeltjes wisselen in WEC-GT-SF

  • De Italiaan Raffaele Marciello, ooit nog de tegenstander van Stoffel Vandoorne in de GP2, zagen we afgelopen weekend nog aan de slag in de 24u van Spa. Hij maakt het komende weekend zijn debuut in de ADAC GT Masters op de Mercedes-AMG GT3 van AutoArena Motorsport. Hij wordt er ploegmaat van Patrick Assenheimer.
  • Matthieu Vaxiviére, ooit nog koploper in de World Series by Renualt 3.5, gedijt nu goed in diverse uithoudingskampioenschappen als WEC en Blancpain Series (vorig weekend nog 9de in de 24u van Spa). De Fransman zal in de komende ELMS race op Silverstone zijn landgenoot Olivier Pla vervangen op de Oreca 07 van Racing Engineering. Pla rijdt er de Ford GT en Vaxiviére wordt de ad-interim ploeggenoot van Paul Petit en Norman Nato.
  • En Tom Dillmann, die maakt een terugkeer naar zijn eerste liefde, de eenzitters. Hij viel in het begin van het seizoen al eens in om Pietro Fittipaldi te vervangen in de Japanse Super Formula. Met Team Le Mans vervolgt Tom Dillmann nu deze belevenis op 18 en 19 augustus met een dubbele race op Motegi (Japon). Dat valt echter samen met de WEC race op Silverstone en dus zal de Fransman niet te zien zijn op de LMP1 Enso van het team ByKolles.

(foto: RallyandRaces.com)

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee
Interview Sarah Bovy: Voor de derde maal naar Le Mans, ik kan het zelf amper geloven
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present