Home > #Hoofdnieuws > Ook Mercedes-junior rijdt recordtijd in F1-test

Ook Mercedes-junior rijdt recordtijd in F1-test

F2-rijder George Russell heeft de in-season Formule 1-test in Hongarije als snelste afgesloten. Net als Antonio Giovinazzi (Ferrari) dinsdag reed de Mercedes-junior een ronderecord op de Hungaroring.

Russell kon een pak meer ronden rijden dan tijdens de eerste dag en na 116 ronden kwam hij uit op een 1’15.575 als snelste rondetijd. Ferrari-rijder Kimi Raikkonen volgde op net geen tiende van een seconde, terwijl Red Bull-ontwikkelingsrijder Jake Dennis, afgelopen weekend nog actief met Aston Martin in de Total 24 Hours of Spa, de derde chrono liet optekenen.

Raikkonen en Dennis reden elke 131 ronden, goed voor bijna twee keer de afstand van de Hongaarse Grand Prix.

De ster van een dag eerder, Antonio Giovinazzi, zat woensdag in de Sauber en was vierde, gevolgd door Force India-testrijder Nikita Mazepin en de reserverijder van Williams, Robert Kubica. Lando Norris zat in de McLaren en was zevende, Artem Markelov debuteerde als achtste voor Renault en Toro Rosso-rijders Sean Gelael, Pierre Gasly en Brendon Hartley vervolledigden het klassement. Gasly en Hartley wisselden elkaar af in de Pirelli-testwagen van Toro Rosso. Gelael had die taak dinsdag, maar zat op woensdag in de gewone testwagen van het Italiaanse team.

De sessie ging twee keer op rood, telkens toen Mazepin in de Force India met pech kreeg af te rekenen.

Foto © Twitter Mercedes AMG F1

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?