Home > F1 > Vandoorne: met de moed der wanhoop?

Vandoorne: met de moed der wanhoop?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Er blijft een wezenlijk groot verschil tussen wat een team en een rijder in de media lanceren, en de daadwerkelijke resultaten op het terrein. De race op de Hungaroring moet nog beginnen, maar deze tegenstelling werd over de loop van het weekend toch al heel duidelijk!

Voor Stoffel Vandoorne was er gisteren een 16de plaats in de kwalificatie. Dezelfde positie waar hij het weekend mee opende in de eerste vrije training, en toen vooral ook een volgens McLaren goed afgewerkte sessie. Een wens die Stoffel zelf ook al uitdrukte op vrijdag! “Het wordt tijd dat we gewoon eens een sessie hebben waar ik doorheen mijn programma kan werken.” In Hongarije kreeg Vandoorne een ander chassis dan het sinds Silverstone “verdoemde” nieuw chassis. “Ik heb nu een chassis dat al gebruikt werd”, preciseerde Stoffel, “dus het is niet echt nieuw. Maar de dingen zouden nu wat beter moeten gaan.

Niet echt dus… Maar naar de buitenwereld houdt Stoffel de schijn wel hoog, terwijl in de paddock de geruchten over de komst van Lando Norris groter worden. Wanneer? En in plaats van wie? Dat wordt natuurlijk aan niemands neus gehangen. In de ultieme vrije training op zaterdagochtend werd het “programma” van McLaren verder afgewerkt, al werd de vlakke bodem nog veranderd bij Stoffel. Met een 17de plek als eindresultaat. Niet echt bemoedigend voor de qualif. “Het duurt nu eenmaal lang voor er dingen veranderen in de F1“, vertelde Stoffel op de McLaren persbabbel op donderdag. “Als ik nu vraag om iets te wijzigen dan zie ik dat resultaat pas na enige tijd. Je kan je daarover opwinden, maar dat verandert niets aan de zaak“, aldus een olympisch kalme Stoffel.

In de kwalificatie twijfelde hij lang (te lang?) over de bandenkeuze, kwam terecht op een piste die vochtig begon te worden en viel met een 16de plaats weer uit de boot na de Q1. Het geeft allemaal niet veel hoop voor de komende race, binnen enkele uren. Maar een aantal andere gerenommeerde rijders lieten zich ook vangen. En vooraan staan er enkelen “uit verband”, om het in voetbalterrein te stellen. Sainz en de beide Toro Rosso boys, om er maar enkelen te noemen. Het zou wel eens een vroege safety car kunnen opleveren. Een tactisch droomscenario op een omloop waar volgens Fernando Alfonso “de startpositie zeer belangrijk is”!

(Foto’s: W. Bouchez)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/WBAW4471-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]