Home > #Hoofdnieuws > Weergaloze Hamilton naar pole in de regen

Weergaloze Hamilton naar pole in de regen

Lewis Hamilton start vanuit pole position in de Grote Prijs Formule 1 van Hongarije. De regerende wereldkampioen was met zijn Mercedes weergaloos in de regen en versloeg zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas.

Ferrari-rijder Kimi Raikkonen leek lang op weg naar de pole, maar zag in de slotfase nog zowel Hamilton als Bottas voorbijkomen. De Fin was wel sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo (Red Bull) haalde het derde en laatste kwalificatiegedeelte niet en start zondag als twaalfde. Zijn teamgenoot Max Verstappen stootte wel door maar kwam niet verder dan de zevende plek. Carlos Sainz (Renault) en Pierre Gasly (Toro Rosso) delen de derde rij.

Ook de tweede Toro Rosso-rijder, Brendon Hartley, haalde Q3 en vertrekt als achtste, gevolgd door Haas-rijders Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Fernando Alonso haalde Q3 niet en start als elfde.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne had van de opdrogende omstandigheden in Q1 gebruik kunnen maken om zich te laten zien, maar kwam niet verder dan de zestiende plaats. Voor hem wordt het opnieuw niet gemakkelijk om zondag punten te scoren.

Foto © Mercedes AMG F1

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?