Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: wordt race beslist met technische pitstop?

Total Spa 24: wordt race beslist met technische pitstop?

De 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa draait weer op volle toeren, na wat een horrorcrash bleek te zijn tussen de #666 Attempto Lamborghini en de #31 Team Parker Bentley bovenop de Raidillon. BMW kon vooraan wegrijden, maar maakte geen gebruik van een nakende neutralisatie om zijn technische pitstop uit te voeren, in tegenstelling tot enkele concurrenten.

Vijf wagens maakten gebruik van een aanrijding tussen de #2 WRT Audi, die zijn weg kon voortzetten, en de #90 AKKA ASP Mercedes, om hun technische pitstop uit te voeren net voor de race werd geneutraliseerd. Het gaat om de #25 Audi R8 LMS van regerende winnaars Saintéloc Racing, de #4 Black Falcon Mercedes-AMG, de #99 Rowe Racing BMW M6 GT3, de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 en de #117 Team 75 Bernhard Porsche van Laurens Vanthoor. Anderen lijken – met de nadruk op lijken – hun kans gemist te hebben.

Vooraan kon Philipp Eng na de herstart, iets voor de klok van vijf, wegrijden van de concurrentie in zijn Walkenhorst BMW die duidelijk erg sterk presteert in koele omstandigheden. Eerder had Land Motorsport met zijn Audi, net als enkele gedubbelde wagens, geopteerd voor een gewaagde strategie door een pitstop te maken in de geneutraliseerde opwarmronden voor de herstart.

Delhez derde in AM

In Pro-AM gaat de Rinaldi Ferrari van Daniel Keilwitz nu aan de leiding. Bertrand Baguette is met zijn Honda zesde in de klasse, terwijl Louis Machiels voorlopig zevende is in een Ferrari van AF Corse.

Andrea Rizzoli leidt met de Ombra Racing Lamborghini nog steeds de Silver Cup en in AM is het de Barwell Lamborghini van Patrick Kujala die het veld aanvoert. Bernard Delhez is met zijn Lamborghini voorlopig derde binnen deze klasse.

Foto © Vincent Huybrechts