Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: BMW leidt richting spannende slotfase

Total Spa 24: BMW leidt richting spannende slotfase

Met minder dan acht uur op de klok in de 24 Uur van Spa blijven de verschillen erg klein en is het BMW dat aan de leiding gaat. De Rowe Racing BMW #99 van Alexander Sims voert het veld om negen uur zondagochtend aan.

De voorsprong op de #25 Sainteloc Audi van onder meer onze landgenoot Fred Vervisch bedraagt slechts acht seconden, terwijl de #4 Black Falcon Mercedes van Maro Engel nog eens vier seconden verderop volgt als derde.

Raffaele Marciello (AKKA ASP Mercedes #88) en Timo Bernhard (Bernhard Porsche #117) vervolledigen voorlopig de top vijf. Op die Porsche zit onder meer onze landgenoot Laurens Vanthoor.

Jordan Pepper valt met de Bentley #7 net buiten de top vijf maar beschikt wel over een van de snelste wagens in koers.

Aanrijdingen tussen Belgen

Na een herstart zagen we een aanrijding tussen de #62 Aston Martin van Maxime Martin en de Lamborghini Trofeo van een andere landgenote, Sarah Bovy. Martin doet daardoor al even niet meer mee voor de overwinning. Ook René Rast verloor tijd in de WRT Audi #2, na een drive through na contact met de Mercedes #90 van Jules Szymkowiak, die zwaar de vangrails in ging bij het insturen van Combes.

In Pro-Am blijft de Strakka Mercedes #42 van Lewis Williamson aan de leiding en zagen we een lichte aanrijding tussen de #53 Ferrari van Louis Machiels en de #30 Honda van Bertrand Baguette. Sandy Mitchell voert met de #78 Barwell Lamborghini het klassement aan in de Silver Cup, terwijl een andere Lamborghini van dat team, bestuurd door onder anderen Leo Machitski, als leider doorkomt in de Am-categorie.

Foto © Jens Mommens

You may also like
Total Spa 24: SMP scoort opnieuw, race stilgelegd
Total Spa 24: drie vragen aan Charles Weerts
Total Spa 24: Dries Vanthoor: “Ik wil uitrijden en winnen!”
Vier Bentley starten in Total 24 Hours of Spa