Home > Circuit > En als GT2 nu eens perfect zou zijn voor Belcar?

En als GT2 nu eens perfect zou zijn voor Belcar?

Gisteren heeft SRO het concept GT2 opnieuw uitgevonden. GT2, niet zoals de GT-bolides van destijds, maar als een soort van brug tussen GT3 en GT4.

Kort samengevat gaat het om superwagens, met relatief weinig aerodynamica, maar meer vermogen dan een GT3. Die combinatie zou de auto’s spectaculair om te rijden – en te zien rijden – maken, maar ze zouden niet sneller dan een GT3 mogen zijn. SRO houdt de wagens alsnog voorbehouden aan gentlemen drivers en hoopt op korte termijn met de categorie van start te gaan.

Spectaculair, goedkoper en iets trager dan een GT3… De GT2 zou dus de prestaties van een Porsche GT3 Cup moeten evenaren. Uiteraard is het koffiedik kijken wat de effectieve cijfers zullen zijn, maar dit concept opent uiteraard deuren, ook in Limburg…

Indien de GT2 inderdaad de snelheid van een Porsche GT3 zou hebben, waarom zou men dan voor een keer niet anticiperen op Circuit Zolder? Deze GT2 kan de perfecte vervanging zijn voor de prototypes en dat met wagens die het publiek, de teams en de rijders zeker aanspreken en auto’s ook die elders inzetbaar zijn, een niet verwaarloosbaar voordeel voor de teams en eigenaars en dat bovendien als perfect alternatief voor de Porsche GT3 Cup.

To be continued…

 

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt
Belcar 2023: met AC Motorsport