Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: eerste zege voor Schumacher Jr. in F3

Total Spa 24: eerste zege voor Schumacher Jr. in F3

Na zijn eerste pole positie gisteren, voor de tweede wedstrijd van het FIA European Formula 3 Championship, heeft Mick Schumacher vandaag zijn eerste overwinning behaald in de discipline. De Prema Theodore Racing-rijder deed beter dan zijn teamgenoten Robert Svartsman en Marcus Armstrong, die de leiding in de tussenstand opnieuw in handen heeft.

Het werd geen walkover voor de zoon van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1. Schumacher Junior begon de derde manche van het EK Formule 3, op een circuit van Francorchamps dat vooral in de tweede sector nog heel nat was, in derde stelling. De 19-jarige Duitser had in de eindfase alleen de Raidillon en het rechte stuk van Kemmel nodig om op overtuigende wijze zijn teamgenoten definitief achter zich te laten.

“Ik was heel gelukkig toen ik vanmorgen uit het raam keek en zag dat het aan het regenen was”, doet Schumacher meteen denken aan zijn vader. “Ik voel me heel goed in de regen, maar vooral ook op een opdrogende omloop zoals we die vanmorgen voorgeschoteld kregen. De auto had genoeg snelheid in huis en ik was mentaal sterk genoeg om met de omstandigheden om te springen.”

De eerste overwinning van Mick Schumacher in de Formule 3 is dus een feit, nota bene op het circuit waarop zijn vader debuteerde in de Formule 1 én er zijn eerste succes behaalde in de koningsklasse van de autosport…

(Foto’s FIA F3)

You may also like
In een notendop: F2 – F3
Bahrein: de timing van het eerste weekend
In een notendop: F1 – F1 Academy – F3
F3: wat moet u weten voor 2023