Home > #Hoofdnieuws > WRC: Tänak blijft leider, Neuville lijdt onder startpositie

WRC: Tänak blijft leider, Neuville lijdt onder startpositie

De namiddaglus in Finland bracht geen verlossing voor Thierry Neuville. Onze landgenoot, als eerste onderweg, ziet Sébastien Ogier verder weglopen en is voorlopig tiende in de tussenstand, terwijl zijn Franse concurrent voor de wereldtitel al zesde is.

Vooraan is het gevecht om de zege er een tussen Citroën en Toyota aan het worden. Mads Ostberg reed weer twee beste chrono’s deze namiddag, tegen één voor Craig Breen en één voor Ott Tänak, maar de Est blijft wel leider in de voorlopige tussenstand, met 4,3 seconden bonus op de Citroën-rijder. Jari-Matti Latvala volgt al op 22 seconden op de derde plaats, voor het duo Haydon Paddon (Hyundai) en Teemu Suninen (Ford).

Thierry Neuville is ondertussen op een drama op aan het stevenen, “want alles heeft te maken met de positie op de weg.” Neuville opent immers en met zijn tiende plaats dreigt hij ook… morgen weer als eerste onderweg te moeten en dan zit er natuurlijk geen enkele mogelijkheid tot verbetering in. Ogier zit midden in het pak, als zesde, en dat biedt natuurlijk perspectieven om zijn positie nog wat te verbeteren. Finland wordt alvast niet de wedstrijd van onze landgenoot en het is nu hopen dat de mannen vooraan die posities ook blijven vasthouden en de Fransman niet verder naar voor laten sluipen…

Vanavond volgt nog één korte show-KP

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender