Home > Circuit > Total 24 Spa: eerste races en vol programma op vrijdag!

Total 24 Spa: eerste races en vol programma op vrijdag!

In Spa zijn we alweer toe aan de vierde dag, na de ‘bronze test’ op dinsdag, de parade van woensdag en de eerste chronoritten op donderdag. Vandaag wordt het nog meer ernst, met de superpole, vanavond om 18u30, maar voordien zijn er al races voor de diverse wedstrijden van het mooie randprogramma.

Jehan Daruvala (Carlin) begon alvast goed aan de dag, want de jonge Indiër won de eerste race van het FIA F3 European Championship. Daruvala moest even afrekenen met Alex Palou (Hitch Bullfrog), maar na een leuk duel kwam de Indiër als winnaar uit de bus. Ralf Aron werd derde, voor rekening van Prema. De tweede afspraak is om 15u05.

In de Supertrofeo Lamborghini was de eerste polepositie voor het duo Postiglioni/Basz en voor de tweede race vertrekt het duo Larsson/Lind vooraan. Niels Lagrange start respectievelijk vanaf de 14de en 16de positie. De eerste race is om 13u50.

Max Van Splunteren was dan weer de snelste in de tweede vrije training van de Porsche Cup Benelux. Zij rijden vandaag niet alleen hun kwalificatie, maar ook een eerste race (17u05).

Daarnaast zien we ook de Formula Renault Eurocup racen om 16u05.